Adana’da gazi ve şehit ailelerinin dernek başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün göreve seçildiği zaman kendisiyle tanışmak istediklerini ancak 7 ay sonra aldıkları randevu için itfaiye garajına çağrıldıklarını ve görüşme yerine gittiklerinde de randevunun iptal edilmesine tepki gösterdi.

Türkiye Harp Malulu Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Tamer Uman, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Bilgen, şehit aileleri ve gazilerin de katılımıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın toplantısı düzenledi.

"RANDEVUYU İTFAİYE GARAJINA VERDİLER"

3 başkanın da Hüseyin Sözlü’nün belediye başkanlığına seçilmesini tebrik etmek ve tanışmak için 24 Nisan 2014 tarihinde randevu talep ettiğini belirten Tamer Uman, randevu talebinden 7 ay sonra, dün saat 11:30’da kendilerine karşılık verildiğini söyledi. Aynı gün, 08:30’da randevu saatinin ve daha sonra da randevu yerinin değiştirildiğini anlatan Uman, yeni randevu olarak kendilerine itfaiye garajının söylendiğini dile getirdi.

Başkan Hüseyin Sözlü’nün kendilerini makamında kabul etmesini beklerken sigara dumanından geçilmeyen küçük bir odayla karşılaştıklarını vurgulayan Tamer Uman, "Daha sonra başkanımızın bir milletvekiliyle görüşmesi olduğunu, bizleri daha sonra kabul edeceğini beyan ettiler. Sonra bizi bekleten kişi de kayboldu ve biz o odada bir saate yakın dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle biz bize bekletildik" şeklinde konuştu.

"BU ŞEHİTLİK VE GAZİLİK ONURUNA HAKARET"

Bu tavrın kendilerine değil, temsil ettikleri şehitlik ve gazilik onuruna hakaret niteliğinde olduğunun altını çizen Tamer Uman, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Orada daha ne kadar bekletilip alçaltılacağımızı kestiremediğimiz için topluca orayı terk ettik. Ne hazindir ki şuana kadar da hiçbir belediye yetkilisi arayıp bırakın özür dilemeyi, gönlümüzü almak adına bir iki cümle etmedi. Demek ki bu hareketimizden memnun dahi olmuşlar ve bizden kurtulmuşlardı."

"SENEDE BELKİ BİR KEZ BU ZİYARETLERİ YAPARIZ"

Kanunlarla belirtilen şartlara göre kurulan ve kendilerine göre çok önemli bir misyonu temsil eden dernekler olarak orada bulunduklarını ifade eden Tamer Uman, "Senede belki bir kez bu tip ziyaretler yaparız ve hem mülki hem de idari amirlerimizden yapamayacakları hiçbir şeyi talep dahi etmeyiz. Gönül isterdi ki sayın başkanımız görüştüğü konu ne kadar önemli olursa olsun, kim olduğunu bile öğrenemediğimiz milletvekilimizle beş dakikacık da olsa bizleri görüştürüp tanıştırabilirdi. Bizler de böylelikle seçimlerden beri yüzünü görmediğimiz milletvekilimizle görüşebilmenin mutluluğunu yaşamış olurduk" ifadelerini kullandı.