Adana Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlığına Şahin Güneşer yeniden seçildi.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Genel Kurul’da Divan Başkanlığı’nı Diyarbakır Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz yaptı.

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli’nin yanı sıra birlik üyelerinin de katıldığı Genel Kurul’da konuşan Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana’nın besicilik ve kırmızı et üretiminde diğer bölgelere göre daha avantajlı olduğunu belirterek, “Hayvancılıktaki en önemli unsur yemdir. Adana’nın iklimi, doğal olarak diğer bölgelere oranla daha fazla yem üretimine uygundur. Dolayısıyla herkesin kendi yemini üretme yolunu benimsemeli. Bu avantaj, Adanalı üreticinin rekabet gücünü daha da artıracak bir özelliktir ve mutlaka etkin olarak kullanılmalıdır” dedi.

Tekin, sektöre önümüzdeki 10 yılı içeren bir vizyon oluşturulması gerektiğine işaret ederek, “Devletin, hayvancılık sektörüne çok çeşitli teşvikleri var. Bu teşviklerden en üst düzeyde yararlanmalıyız. Adana’da şu anda üç adet kesim tesisi bulunuyor. Bu sayının, teşviklerin de desteğiyle mutlaka artması gerekiyor. Bunu başardığımız anda, kendi markamızı oluşturmaya başlayacağız. Adana’nın mevcut potansiyelini devlet teşvikleriyle birleştirip yeni markalar yaratmalıyız. Bunu başardığımız andan itibaren bölgemizdeki eksikliği her geçen gün daha da hissedilen yeni paketleme tesisleriyle Adana’yı, Türkiye’nin et üretim merkezi haline getirebiliriz” dedi.

Başkan Şahin Güneşer de yaptığı konuşmada, Türkiye’de et tüketiminin her geçen gün artığına dikkat çekerek, “Şu anda Türkiye’deki kişi başı et tüketimi yıllık 17 kilogramdır. Bu rakam Avrupa’da ise 55 kilogramdır. Bu rakamlar, tüketimin daha artacağı yönünde önemli bir göstergedir. Bizim daha fazla üretim yapmamız için öncelikle dişi sığırların kesilmesini önlememiz gerekiyor. Bu da, toplumdaki süt tüketim alışkanlığını en üst seviyeye çıkarmamızı gerektiriyor. Böylece hem sağlıklı bir toplum oluşturacak, hem de dişilerin kesilmemesinden dolayı hayvan sayımızı artırma şansını yakalayacağız. Bunun hayata geçmesiyle et açığımızı kapatacak, ithal etin de önüne geçilmiş olacaktır” dedi.

Daha sonra yapılan seçimlerde aynı zamanda ATO Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Şahin Güneşer yeniden Adana Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlığı’na seçildi.

Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Ramazan Kurt, Mahmut Uğurlu, Şerif Aka ve Mehmet Yaşar Özekinci getirildiler.