Hayırsever İşadamı Yaşar Kısacık’ın bağışlarıyla yapılacak 32 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi için Adana Valiliği’nde protokol imzalandı.

Uzun yıllar yurt dışında çalışmış ve daha sonra Türkiye’ye dönmüş olan Yaşar ve eşi Rukiye Kısacık’ın isimlerini taşıyacak 32 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi için Adana Valiliği, Hayırlı İşler Yaptırma ve Devam Ettirme Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Lisenin Çukurova ilçesindeki Hayırlı İşler Yaptırma ve Devam Ettirme Derneği’nin arsasına yapılacağını belirten Vali Mustafa Büyük, inşaatın Yaşar Kısacık tarafından yaptırılacağını ve inşaatın 2015-2016 eğitim-öğretim yılına kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Hayırsever Yaşar Kısacık ise 1960’lı yıllarda Almanya’ya gittiğini, daha sonra İsviçre’de okuduğunu ve 80’li yıllarda yatırımlar yaptığı İstanbul’un ardından Adana’ya döndüğünü söyledi. Hedefinde cami yaptırmak da olduğunu ifade eden Kısacık, gelecek yıl tamamlanacak okul için "Çocuklara hayırlı olsun" diye konuştu.