Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Talip Pektaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı makamında ziyaret etti.

HSYK Ocak 2014 Kararnamesi ile Adana’ya Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Ali Yeldan’a hayırlı olsun ziyareti düzenleyen Talip Pektaş ve beraberindekiler, dernek çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Derneklerin, toplumun her türlü manevi zenginliklerini koruyarak, kültür, örf ve adetleri gelecek nesillere aktardığını dile getiren Pektaş, günümüzde birçok problemin gönüllülük esasına dayalı dernek ve vakıf mantığıyla çözülebileceğinin altını çizdi. Gönlü, dünyası, insan ve Allah sevgisiyle dolu insanların dernek ve vakıflarda görev almasının her alanda ihtiyaç olduğunu kaydeden Pektaş, “Adana’ya katkı ve katılım sağlayacak çalışmalarında hemşehrimiz Ali Yeldan’ın geçmişine bakıldığında ’Aynası iştir kişinin’ tabiriyle başarılı bir devlet adamı ve başarılarla doludur. Yeldan, Adanamız için bir şanstır. Bilgi ve birikimini Adana’ya hizmet olarak vermesi, hemşehrileri için bir gurur meselesidir” diye konuştu.

Kendisinin de hemşehrilerinin bu nezaket ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise hemşehrilerinin Adana’da bir arada olup kaynaşmasından ve Konya kültürünü Adanalılar’a yaşatmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.