Güney Rotary Kulübü’nün yürüttüğü Mesleki değişim programı çerçevesinde Hindistan’da görev yapan 10 hekim Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ni ziyaret ederek Türk meslektaşlarıyla bilgi alışverişinde bulundu.

Kadındoğum, Genel Cerrrahi, Dahiliye, Diyetisyenlik gibi çeşitli dallardan oluşan Hintli hekim grubu Balcalı Hastanesi’nde yer alan çeşitli polikilinik, sevis, radyolojik tıbbi cihaz ile ameliyathane gibi bölümleri gezerek incelemelerde bulundu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’nden Prof Dr. Rengin Güzel, Pataloji Bölümü’nden Prof Dr. Aysun Uğuz ve Göz Hastalıkları Bölümü’nden Prof Dr. Gül Hanım Hacıyakupoğulları’nın eşlik ettiği Hintli Hekimler Balcalı Hastanesi’nin tıp alanında geldiği noktayı büyük bir titizlikle inceledi ve tıbbi alandaki gelişmeleri yakından takip etme imkanı buldu.

Ziyaret hakkında bilgi veren Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’nden Prof Dr. Rengin Güzel hekimler arası mesleki değişim programlarının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, böylelikle dünyanın herhangi bir kliniğinde ne gibi tıbbi gelişmeler oluyor ya da nasıl tedavi yöntemleri uygulanıyor yerinde görmenin mümkün olduğunun altını çizdi.