Kişisel Gelişim Uzmanı, Yazar Songül İdiguk, "Başarmak için öğrenmek zorunda kaldığınız problemlerin üstesinden kendinizi tanıyarak ve dış etkenlerin negatif telkinlerinden koruyarak gelebilirsiniz" dedi.

İdiguk, Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube üyelerine verdiği "Bilinçaltı İşlevi ve İnaçların Oluşumu" konulu konferansta, insanın bildiği şeylerin kendisini başarıya götüreceğini ifade ederek, "Herkesin geleceği ile ilgili beklentileri, başarmak istediği bir hedefi mutlaka vardır. Beklenti ve hedeflerimizi gerçekleştirirken birtakım engeller ile karşılaşabiliriz. Örneğin, hava muhalefeti ile karşılaşırız veya o gün o işi yapmak içimizden gelmiyor, canımız istemiyordur. Hayatta yapmak zorunda olduğumuz şeyler vardır. İçinizden yaşadığınız bir direnç size engel olur. İsteseniz de istemeseniz de yapmak zorundasınızdır. Bazen kendinize güvenirsiniz, bazen de heyecanlanırsınız. İnançların kendini gerçekleştirme kehaneti vardır. Tercihinizi yapar, süreci başlatırsınız. Hayatın içindeki salt doğrular direk verilmez. Başarmak için öğrenmek zorunda kaldığınız problemlerin üstesinden kendinizi tanıyarak ve dış etkenlerin negatif telkinlerinden koruyarak gelebilirsiniz. Bildiğiniz şeyler sizi başarıya götürür" diye konuştu.

Çoklukla bilinçaltının gücünün farkında olmadığımızı söyleyen İdiguk, şöyle devam etti:

"Oysa bilinç altımız yaşamımız boyunca bize yön veren, gördüğü işittiği her şeyi hassas bir kamera gibi kaydeden, depolayan, akıl sınırlarını zorlayacak büyüklükte bir arşivdir. Sayısal rakamla ifade ederek akılcı zihniyetimizle karşılaşacak olursak, bilincimiz biranlık zaman diliminde dışarıdan gelen verilerden en fazla 9 tanesini alabilir ki istisnadır. Aynı zaman dilim içerisinde bilinçaltımız ortalama iki milyon veriyi alır depolar. İstenilen bir zamanda yıllar öncesine ait olsa bu bilgileri size detaylı geri verir. Bu bilgi bilinçaltının kapasitesini anlatabilmek için kısmen yeterli sanıyorum."

Bilinçaltının şakadan anlamayacağını, doğru yanlışı gerçeği hayali birbirinden ayıramayacağını ifade eden İdiguk, şunları kaydetti:

"Onun için iyi-kötü de yoktur. Bilinç tarafından gönderilen her veriyi doğru kabul eder. Ancak uykuda bilincin meşgul olduğu durumlarda trans durumun da gelen verileri depolar. Örneğin otobüste giderken bir konu üzerinde düşünüyorsunuz bilinciniz

meşgul. Bu arada diğer iki yolcunun hayatın çok zor olduğuna yönelik konuşmaları geçiyor. Her ne kadar duymazsak dinlemesek de bu bir trans halidir. Bilinçaltı bu fikri kayda geçer çünkü bilinç onu reddetmemiştir. Daha sonraları bu durum birkaç kez tekrarlandığında bu fikir bilinç altında inanç haline gelir."