Türkiye Binicilik Federasyonu faaliyet programında yer alan “”İllerarası Binicilik Engel Atlama Yarışması” Adana’da başladı.

Atlıspor Kulübü’nde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan yarışmaya Adana’nın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Gaziantep ve Eskişehir’den toplam 67 binici katılıyor.

İlk gün yapılan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kupası Koşusunu Clooney isimli atıyla Samandıra Atlıspor Kulübü’nden deneyimli binici Sencer Horasan kazandı. Biniciye ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi verdi. Yarışta Aspen isimli atıyla ikinci olan Adana Atlıspor Kulübü’nden Viktor Evtimov ile Luzıfer isimli atıyla üçüncü olan Gaziantep Atlıspor Kulübü’nden Cem Vardar, Castor Ask isimli atıyla dördüncü olan İstanbul Sipahiocağı Spor Kulübü’nden Selim Yıldız ve Lasor isimli atıyla beşinci olan Adana Atlıspor Kulübü’nden Viktor Evtimov’un atlarına kurdelesini Fazlı Bayram Hadi ile Atlıspor Kulübü Başkanı Namık Kemal Güngören ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Boyraz taktılar.

Aynı gün son gece yarışında koşulan Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nı AB 19 Yeter isimli atıyla İstanbul Atlıspor Kulübü’nden Sencer Can kazındı. Aynı yarışta Camparı 1 isimli atıyla ikinciliği İstanbul bölgesinden ferdi yarışan Uğur Yılmaz, üçüncülüğü Admiral isimli atıyla Samandıra Atlıspor Kulübü’nden Sencer Horasan, dördüncülüğü Wervelwınd 4 isimli atıyla Samandıra Atlıspor Kulübü’nden Talya Afyoneri, beşinciliği ise Paula isimli atıyla Samandıra Atlıspor Kulübü’nden Sencer Horasan elde etti.

Kupayı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan adına Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır verdi. Diğer dereceye giren binicilerin atlarına kurdelelerini ise İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi taktı.

Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Levent Özgüney, Akdeniz Oyunları için tamamen yenilenen Adana Atlıspor Kulübü’nün Türkiye’de bir numara olduğunu bu gibi çağdaş tesislerin sayısının artması gerektiğini, Adana’ya daha önemli müsabakalar vereceklerini belirterek, organizasyon konusunda büyük desteğini gördüğü İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Atlıspor Kulübü Başkanı Namık Kemal Güngören ile yönetim kurulu üyelerine diğer hizmeti geçenlere teşekkür etti.