Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu, kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki mahalle muhtarları, dernek başkanları ve mahalle sakinleriyle görüş alışverişinde bulundu.

İMO’daki toplantıda konuşan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, belediyelerden uzmanlarla, mahalle muhtarları ve sakinleriyle birçok çalışma yaptıklarını, sorunlara çözüm yolu aramaya devam edeceklerini belirtti. Çalışmaların uzun soluklu olacağını kaydeden Biçer, “Kentsel dönüşüm projelerinin düzgün ilerlemesini ve vatandaşlara sağlıklı bilgi akışını sağlamak istiyoruz” dedi.

Biçer, 24 Ocak 2015’te belediye yetkililerinin, mahalle muhtarlarının, mahalle sakinlerinin ve tüm ilgililerin yer alacağı ‘Kentsel Dönüşüm Paneli’ni gerçekleştirmeye hazırlandıklarını söyledi. Biçer, Seyhan Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan panele tüm vatandaşların davetli olduğunu vurguladı.

İMO Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Mustafa Çampınarı da mimar ve mühendisler olarak vatandaşların çıkarının korunması yönünde taraf olduklarını dile getirdi.

İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Kemal Ulu, Barış Mahallesi Muhtarı Özkan Öktem, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Cengiz Tutar, Serinevler Mahalle Muhtarı Sait Anlar, Sinanpaşa Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Özaslan, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Abdurrahman Yürek ve mahalle sakinleri ise sorunlarına çözüm arayan İMO Adana Şubesi’ne teşekkür etti.

Muhtarlar, dernek başkanları ve mahalle sakinleri, belediye yetkililerinden kentsel dönüşümde yaşanan sorunlara karşı yeterli bilgiyi alamadıklarından yakındı. Kentsel dönüşümle ilgili sağlıklı bilgi sahibi olamadıklarını kaydeden muhtarlar, “Vatandaşlarımıza net cevaplar veremiyoruz. Muhtarlar, mahalleleriyle ilgili uygulamalardan haberdar edilmeli. Milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinden bilgilendirme konusunda destek bekliyoruz” dediler.

Toplantıya eski milletvekili Sedat Doğan, İMO Adana Şube Eski Başkanı Abdullah Bakır, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Çetin, İMO Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Çak, Karataş Belediyesi’nden Salman Serttepe ve İMO üyeleri de katıldı.