İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli, kent kurmaylarının ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı da makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile İranlı heyet ikili görüşmeler yaparak bilgi alışverişinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli’ye bir de Çukurova Üniversitesi kurumsal logosunun işli olduğu kilim armağan etti.

Daha sonra Senato Toplantı Salonu’na geçen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve İranlı heyet görüşmelere devam etti. Buradaki toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, ÇÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Müdürü Prof Dr. Alhan Sarıyev ve Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören İranlı öğrenciler de katıldı.

Prof. Dr. Alhan Sarıyev toplantıda gerçekleştirdiği sunumda Çukurova Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olduğuna dikkat çekerek, 2014-2015 eğitim öğretim yılında bin 46 uluslararası öğrencilerinin bulunduğunu belirtti. Bu sayının sürekli arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Sarıyev, İran İslam Cumhuriyeti’nden 114 öğrencinin Çukurova Üniversitesi’nde eğitim ve öğrenimine devam ettiğini söyledi.

Büyükelçi Ali Reza Bikdeli de 5 bin öğrencilerinin Türkiye’deki birçok üniversitede eğitimlerine devam ettiklerini bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise uluslararası öğrenci sayılarını arttırmaya yönelik çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti.

Toplantı İranlı öğrencilerle sohbet edilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.