Adana İş Kadınları Derneği ve Çağ Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan "Lider Kadın Olmak" projesi kapsamında yapılan eğitimlerin ilk bölümü sona erdi.

12 Aralık Cuma günü Çağ Üniversitesi’nde başlayan eğitimlere 100 civarında iş kadını katıldı. Çağ Üniversitesi Öğretim Üyelerinin verdiği eğitimler sonunda yapılan sertifika törenine İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av.Elif Doğan Tükmen , Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci ve İŞKAD üyeleri ile eğitimleri veren Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan, Yrd. Doç. Dr. Murat Koç ve Yrd. Doç. Dr. Eda Yasa katıldı.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, "Derneğimiz 1999 yılında daha kadınların adına vergi levhası bile yokken kadınlar tarafından kurulan ve Türkiye’de ki ilk İş Kadınları Derneği oldu. O günden bu yana yaptığımız çalışmalarla çıtayı har zaman yükseltiyoruz. Kadınlarımızı iş dünyasında ne kadar çoğaltabilirsek, o kadar da kadınların söz sahibi olmasını sağlarız. Amacımız üreterek varlığını ortaya koyan kadının Türkiye’nin tüm karar süreçlerine etkin katılımını sağlamak olacak. Dünyada, kadının etkin karar alma süreçlerinde yer almasına Türkiye boyutunda katkı koyarak kadın girişimciliğini yalnızca bir cinsiyet sorunu değil aynı zamanda ekonomik kalkınmanın anahtarı olarak görmekteyiz’’ dedi.

Konuşmaların ardından sertifikalar sahiplerine verildi.

İŞKAD ve Genç-İŞKAD üyelerine yönelik İŞKAD Akademi "Lider Kadın Olmak“ sertifika programında yer alan ana modüller Prof. Dr. Şükrü Uğuz, Prof. Dr. Ünal Ay, Yrd. Doç. Dr. Murat Koç, Yrd. Doç. Dr. Eda Yasa, Dr. Obengül Ejder, Hafize Kargı ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan sunumları ile yapılan eğitimlerde iş kadınlarına, "Ben Kim miyim? & Monotonluktan Kurtuluş", "İş’te Verim Arttırıcı Taktikler", "Ebeveyn ve Çocukları & Duygu Yönetimi", "Hatasız Üç Boyutlu Düşünme & Karar Alma", "Eleman Seçme &Motivasyon &Performans Ölçme Teknikleri", "İş Hayatında Kadın & Yetki Devri", "Kişilik Analizleri & Organizasyonel Uyum", "İş’te Etik ve Farklı Kültürlerle İletişim" konularında eğitimler verildi.