Adana İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2014 yılı 4. olağan toplantısı Vali Mustafa Büyük Başkanlığında toplandı. Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda, Adana’daki istihdam çalışmalarının doğru işletilmesi, yönlendirilmesi ve karşılaşılan sorunlara çözüm bulunması amacıyla kurul üyeleri fikir alışverişinde bulundu.

Çukurova Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Büyük’ün yanı sıra, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, daire müdürleri ve diğer kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında yürütme kurulu, denetim kurulu ile çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin yanı sıra,kurulun görüşüne sunulması istenilen engelli proje özetleri Komisyon Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın tarafından kurula sunuldu.

Prof. Dr. Yalçın yaptığı sunumda,İş-Kur Adana İl Müdürlüğü verilerine göre 2014 yılı ocak- eylül dönemlerinde (yaş gruplarına göre) işe yerleşen kişi sayısının 18 bin 693, kayıtlı işsiz sayısının ise 80 bin 603 olduğunu bildirdi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ile genç istihdamı ve çocuk işçiliği konularında çözüm ve önerilerin görüşüldüğü 4. İl istihdam Kurulu toplantısında ayrıca il gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü yetkilisi tarafından ‘tarım istihdamı’ ile ilgili kısa bir sunum yapıldı. Görüş ve önerilerin karara bağlandığı toplantı, dilek ve temennilerin iletilmesiyle sona erdi.