Kadın Adayları Destekleme Derneği, Adana Şube Başkanı Hanife Küçükyılmaz, kadınların erkek egemen yönetim anlayışının gölgesi altında siyaset yapmaya zorlandığını belirterek 2015 Genel Seçimleri’nde kadın aday sayısının erkeklerle aynı olmasını istedi.

KADER üyeleri 5 Aralık 1934 tarihinde kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının yıldönümü dolayısıyla kahvaltıda buluştu. Kadınların 80 yıldır “Haklarına sahip çıkmak” için zorlu bir mücadele verdiğini vurgulayan KADER Adana Şube Başkanı Hanife Küçükyılmaz, “Bu mücadelelerinde yalnız kalan kadınlar, ‘erkek egemen’ yönetim anlayışının gölgesi altında yaşamaya ve “siyaset” yapmaya zorlanıyor” dedi.

Kadınların TBMM’de yüzde 14,2 oranında temsil edildiğini vurgulayan Küçükyılmaz, “Meclis’teki koltukların yarısı, ‘eşit bir toplum’ adına mücadele vermek için kadınların hakkı. Kadınlar, seçilme hakkını gerçek anlamda kullanabilse; Eşitlik kavramı toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılacak. Kadın ve erkeği eşit görmeyen zihniyet tarihe karışacak.  Kadın bakış açısına sahip, kadınların sorunlarını bilen ve çözüm üreten kadın yöneticiler olacak” diye konuştu.

Seçme ve seçilme hakkını elde edilmesinin 80. yılında mücadelelerine ve haklarını aramaya devam edeceklerini açıklayan Küçükyılmaz, şunları söyledi:

“Biz kadınlar, seçerken de seçilirken de eşitlik hakkımızı kullanmak, 2015 Genel Seçimleri’nde de milletvekili koltuklarının  yarısı için aday gösterilmek istiyoruz. Böylece, Türkiye, kadın ve erkeğin her alanda eşit haklara sahip olduğu rol model ülke olacak.”