Adana’da günlük yayın yapan köklü yayın organlarından Ekspres Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Hakan Bülent Yardımcı’nın Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin tek erkek üyesi olduğu ortaya çıktı.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Adana Şube Yönetimi, kurucu üyeleri arasında bulunan Ekspres Gazetesi sahibi Hakan Bülent Yardımcı’yı ziyaret ederek kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti. KADER Adana Şube Başkanı Hanife Küçükyılmaz, derneklerinin partiler üstü olduğunu ve üyeleri arasında her partiden hanımların olduğunu söyledi. Hakan Bülent Yardımcı’nın KADER Adana Şubesi’nin hem kurucu hem de aktif tek erkek üyesi konumunda olduğunu açıklayan Küçükyılmaz, süreç içinde hem dernek faaliyetlerine hem de kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda verdiği sınırsız destekten dolayı kendisine teşekkür etti. Genel seçimlerin yaklaştığı ve adayların ortaya çıkmaya başladığını belirten Küçükyılmaz, siyasi partilerin 2015 seçimlerinde kadın adaylara daha fazla yer vermesi çağrısında bulundu.

Ekspres Gazetesi Sahibi Hakan Bülent Yardımcı da, 3 kız babası olduğunu hatırlatarak, "Ben kızların içinde büyüdüm. Kızlarım benim için çok değerli. Bizim evde 3 kızım bir de hanımın var. Erkek olarak bir ben bir de oğlum var. Bir tane kızım 5 erkeğe bedel. Her biri benim için çok değerli, dünyalara bedel. O yüzden pozitif ayrımcılık konusunda hanımların her zaman en büyük destekçisi benim" dedi.

Ziyarete KADER Adana Şube Başkanı Hanife Küçükyılmaz’ın yanısıra Sekreter Elife Müftüoğlu, Sayman Sabahat Ustabaşoğlu, üyeler Aygül Seçkinok, Neşe Kayrın, Fatma Arguz, Nurlu Erkan ve Feray Özyazgan da katıldı.