Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği’ne Uyum, Gelişim, Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği (EURODER) tarafından uygulanmakta olan Kadın Hakları isimli proje faaliyetleri başladı.

Projenin Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantısında konuşan EURODER Yönetim Kurulu Başkanı Feride Demir, projede uygulanacak çalışmalar ile Adana ili Yüreğir ilçesinde Avrupa Birliği siyasi kriterleri çerçevesinde yerel yönetim destekli insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarının geliştirileceğini söyledi. Bu kapsamda Yüreğir Belediyesi’nin kültür evlerinde düzenli seminerler ve faaliyetler ile önder ve girişken nitelikli en az bin kadına ve 500 erkeğe insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında eğitimler verilerek toplumsal cinsiyet perspektifi güçlenecek.

Ayrıca proje kapsamında Avusturya’daki sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak Adana ilinde kadınlarla ilgili çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarının insan hakları ve toplumsal cinsiyet temelli çalışmalar konusunda kurumsal ve operasyonel kapasitelerinin geliştirilmeye çalışılacak.

Proje kapsamında ilk faaliyet olarak Avusturya’daki proje ortağı ziyaret edilmiş, proje ortağı kuruluşun organize ettiği teknik çalışma ziyaretinde iki kadın sığınma evi ziyareti de gerçekleştirildi. Yapılan ziyaretlerde Avusturya’da kadın hakları ve şiddet gören kadınlara yönelik verilen hizmetler yerinde incelendi.

Avusturya’daki teknik çalışma ziyaretine proje koordinatörü Feride Demir, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı Berrin Ünlü, Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Taciser Derici, Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınma Evi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Muhal İkikardeş, Türk Kadınlar Birliği Derneği Adana İli Seyhan Şubesi Başkanı Saniye Çelik ve Avrupa Genç Kadın Hareketi Derneği’nden Yasemin Büyüksürücü katıldı.

Projenin bundan sonraki sürecinde Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde kadınlara, erkeklere ve STK’lara kadın hakları ve toplumsal cinsiyet konularında eğitimler verilecektir. İlerleyen süreçte Avusturya’dan gelecek uzmanlarında katılımları ile gerçekleştirilecek eğitimler sayesinde Adana ilinde insanların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında bilgi ve kapasiteleri geliştirilmeye çalışılacak.