Türkiye Kano Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tolga Çelik, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Projesi’ne 12-14 yaş grubu arası yüzme bilen 5’i kız toplam 10 sporcuyu testle belirlediklerini söyledi.

Çelik, Çukurova Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Özdemir Sabancı Kapalı Yüzme Havuzu ile Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seçmelere 60 sporcu katıldığını kaydetti.

Seçmelere katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Çelik, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Yaklaşık bir yıldır kentimizde hayata geçirilen TOHM Projesi milli takımlara sporcu göndererek meyvelerini verdi. 12-14 yaş başarılı sporcuları bünyemize alarak milli takımlara sporcu yetiştireceğiz. Bizlere her konuda destek olan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a teşekkür ederim.”

Seçmelerin iki aşamadan gerçekleştirildiğini, 25 metre zamana karşı yarış ve ayrıca suda durma testinden başarılı olanların ikinci teste girdiğini belirten Çelik, “İkinci aşamada, temel motor genel kuvvet testleri , koşu, mekik, şınav dikey sıçrama, esnekliğin yanı sıra el pençe kuvveti testinde başarılı olanların arasında en iyi dereceyi yapanlar TOHM’a alındı. Seçmelerde başarılı olan sporcuları milli takımlara kazandıracağız” diye konuştu.

Çelik, TOHM’un test uygulamasının, Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, Teknik Kurul üyesi Barış Öztürk ile Mehmet Topal’ın gözetiminde yapıldığını, seçmeleri kazanan 10 sporcunun isimlerinin ileri tarihte açıklanacağını sözlerine ekledi.

Bu arada, seçmeleri Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cemal Demirağ’da yakından takip ederek hizmeti geçenlere teşekkür etti.