Türkiye Kano Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tolga Çelik, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Projesi’ne 12-14 yaş grubu arası yüzme bilen 5’i kız toplam 10 sporcuyu testle belirleyeceklerini söyledi.

Çelik, Durgunsu Kano TOHM Projesi kapsamında bulunan Adana’da toplam 10 sporcunun belirleneceği testin 27 Aralık Cumartesi günü saat 10’da start gerçekleştireceğini, seçmelere katılmak isteyen sporcuların anılan günde 09.30’da Çukurova Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda hazır bulunmalarını istedi.

Seçmelerin kano sporuna ilgi duyan gençlere iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Çelik, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin girişimleriyle bir yıl kadar önce Adana TOHM Projesi kapsamına alındı. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer yetkililer de buna büyük destek verdiler. Düzenli ve program içinde çalışmanın semeresini gördük. Milli takıma yeni sporcular kazandırdık. Balkan Şampiyonluğu elde ettik. 24 sporcu, düzenli 3 öğün yemek, konaklama, İngilizce kursları, okula gidip dönerken ulaşım konusunda da her türlü kolaylık sağlandı. Mevcut sporcuların yanı sıra geleceğe sporcu hazırlamak için 5’i kız toplam 10 yeni öğrenci ile kadroyu güçlendireceğiz.”

TEST NASIL YAPILACAK?

Seçmelerin iki aşamada gerçekleştirileceğini, testlere katılacak öğrencilerin yüzme bilmesi gerektiğini, 25 metre zamana karşı yarış ve ayrıca suda durma testinden başarılı olanların ikinci teste girmeye hak kazanacağını belirten Çelik, “İkinci aşamada, temel motor genel kuvvet testleri, koşu, mekik, şınav dikey sıçrama, esnekliğin yanı sıra el pençe kuvveti testinde başarılı olanların arasında en iyi dereceye yapanlar TOHM’a alınacak” diye konuştu.

Çelik, TOHM’un test uygulamasını, Türkiye Kano Federasyonu Teknik Kurulu,İl idari Koordinatörü, İl Akademik Koordinatörü, TOHM Sportif Direktörü ve TOHM Antrenörlerinin katılımıyla oluşan bir komisyon tarafından yapılacağını da sözlerine ekledi.