Adana’nın Yüreğir ilçesi Seyhan Mahallesi’nde yapılması planlanan et kesim merkeziyle ilgili meclis gündemine gelen imar komisyon raporu konusunda tartışmalar yaşandı. Kararın oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından Seyhan Belediye Başkanı Zeydan, meclisi terk etti.

Karalar, söz konusu maddenin perşembe gününe bırakılmasını talep etti. Ancak bu öneri dikkate alınmadı. MHP meclis üyesi Salih Gökçe ise Çevre Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliklerinden bahsederek, “Bu firma öncelikle Çevre Bakanlığı’ndan izin alması gerekirdi. Çünkü koku yayan fabrikaların şehir merkezlerinde kurulmasına izin verilemez deniyor. Bu firma Çevre Bakanlığı’ndan izin alamadığı takdirde ben bu alanı konut yapacağım derse meclis olarak bizler ne diyeceğiz? Ben bu maddenin oylanmasına hayır diyeceğim” dedi.

Yapılan oylama da et kesim merkeziyle ilgili karar oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Karalar, et kesim merkezinde günde binlerce hayvan kesileceğini, mecburen burada hayvan yetiştirileceğini, buradan hem koku yayılacağını ve hem de arıtmayla ilgili sorunların yaşanacağını kaydederek “Muhtarlarımız ve bölge halkı bu tesisin yapımına karşı çıkıyorlar. Lütfen yanlıştan dönün” diyerek meclis üyelerine sitemli bir şekilde söylenerek salonu terk etti.