Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü’nün organizasyonu ile Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın davetlisi olarak Adana’ya gelen Kazakistan Devlet Televizyonu Khabar ve Kz.24 özel televizyonunun ekibi Karaisalı’da çekimler yaptı.

Eipte “Ulan İstanbul” dizisinin Kazakistanlı oyuncusu Bahadır Hakim, Kameraman Yerzhan Zhunissor, Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Ayhan Binboğa, Dünya Çocuk Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Kalenderoğlu ve izciler hazır bulundu.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı makamında ziyaret eden ekibe Başkan Aslan Karaisalı ile ilgili bilgiler verdi. Aslan, Türk Milletinin Dünyanın her tarafına yayıldığını ve Dünyada büyük izler bıraktığını belirterek, “Ayrı boylarda olmak önemli değildir. Önemli olan gönül birliği içinde olmaktır. Bizler farklı devletler olabiliriz ama tek milletiz. Bu birlik ve beraberliği sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.Orta Asya bizim ata yurdumuzdur. Geçmişimize sahip çıkacağız. Ata yurdumuzdan gelip bizi ziyaret etmenizden onur duyduk. Bu bir başlangıçtır. Biz de Kazakistan’ı ziyaret edeceğiz Hatta Kazakistan’ın bir kenti ile kardeş şehir olabiliriz. Herkes gücü yettiğince, elinden geldiğince birliğimize sahip çıkmalıdır” dedi.

Kazakistan devlet televizyonundan Bahadır Hakim, Başkan Aslan’a Kazakistan’ın milli giysisi Çadan’ı hediye ederek, giydirdi. TV ekibi Başkan Aslan’a ayrıca Kazakistan Bayrağı da verdi. Aslan, bayrağı öperek alırken, gelen TV ekibine de Türk Bayrağı, Alman (Varda) Köprüsü ve Kızıldağ kitabı ile 529. Kızıldağ Yaylası Kakarkucak Güreşleri Fotoğraf albümü verdi.

Başkan Aslan daha sonra Kazakistan TV ekibine Atatürk Parkı içindeki 16 Türk Devleti’ni sembolize eden heykelleri ve devletleri anlatırken ilçeyi de tanıttı.

Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak da, gelen TV ekibine Kapıkaya Kanyonu ve Alman (Varda) Köprüsü’ne götürerek çekim yaptırdı. İzciler Alman Köprüsü üzerinden Türk Bayrağını ve Kazakistan Bayrağını sarkıtarak görüntü verirken, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak ve izciler son olarak hep beraber TV kamerasına önce Türkçe ve sonra da Kazakça “Yeni Yılınız Kutlu Olsun. Yaşasın Türkiye ve Kazakistan” diye slogan attılar.