Adana’nın Seyhan ilçesinde 1999 yılından bu yana Sarıhamzalı Mahalle Muhtarı olan 56 yaşındaki Abdullah Argun, Seyhan Meslek Edindirme Merkezi’nde (SEYMER) bilgisayar kursunda eğitim almaya başladı.

Sarıhamzalı Mahalle Muhtarı Argun, "Muhtarlığımızda bilgisayar var. Ama ben kullanmayı bilmiyordum. Bu yüzden çok zorluk çektim. Artık defter kalem kalktı. Her şey teknik oldu. Bilgisayar kullanmak günümüzde çok zaruri bir ihtiyaç olduğu için belediyemizin açtığı kursta eğitime başladım. Temel eğitimi tamamladıktan sonra bilgisayar kullanmayı daha ileri düzeyde geliştirmeyi düşünüyorum" dedi.

Mahalle Muhtarı Abdullah Argun, Sarıhamzalı SEYMER bünyesinde okuma yazmadan, aşçılığa kadar pek çok branşta eğitim verildiğini belirterek, "Keşke imkanım olsa burada verilen tüm kurslara katılmak istiyorum" diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın gerek kendisine gerekse tüm Seyhanlılara yönelik çok sıcak davrandığını belirten Sarıhamzalı Mahalle Muhtarı Argun, "Başkanımızın bu sıcak ve samimi yaklaşımına kendim ve mahallelilerim adına teşekkür ediyorum. SEYMER’de görev alan tüm yönetici ve personele de bu önemli hizmetten dolayı teşekkür ederim" dedi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinden 1993 yılında Adana’ya göç ettiğini söyleyen Abdullah Argun, 1999’dan bu yana mahallesinde muhtarlık yapıyor.

Sarıhamzalı Mahallesi’nde hizmet veren SEYMER’de tıpkı diğer şubelerinde olduğu gibi toplumun her kesiminin yediden yetmişe ilgisini çekecek mesleki ve hobi amaçlı eğitimler veriliyor. SEYMER’de mesleki eğitimini tamamlayan kursiyerlere talep etmeleri halinde ilçe kaymakamlıkları tarafından kısa adı SRAP olan Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında iş kurma kredisi de verilebiliyor.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, işsizlik probleminin çok yoğun yaşandığı bir şehir olan Adana’da SEYMER aracılığıyla meslek sahibi olunabileceğini belirterek, "SEYMER’lerde mesleki eğitim alıp kendi işlerini kuran insanlarımız var. Bizle birlikte SEYMERler artık sadece diploma veren alanlardan çıkmaya başlamıştır. Seyhan’da halen 11 ayrı noktada eğitim veren SEYMER’lere tüm Seyhanlı hemşerilerimizi davet ediyorum" dedi.