Adana, Mersin ve çevre illerde yaşayan vatandaşların, yaz aylarındaki vazgeçilmez yaylası Akçatekir ile Pozantı ilçesinde, kış mevsiminin gelişiyle iş hacmi ve ticaret durma noktasına geldi.

Yaz aylarındaki yoğunluğun süratle azalması, bastıran kış şartları ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle zora düşen ilçe esnafı, çözüm için destek arayışına girdi.

Adana ESOB’a bağlı Pozantı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Özcan Yıldırım, ilçede birlikte hizmet verdiği esnafın sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm bulmak amacıyla TESK Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Birlik Başkanı Kazım Barışık’a gelerek sorunlarını anlattı, destek istedi.

Başkan Yıldırım, yaz aylarında nüfusu 200 bini aşan Pozantı ilçesi ve Akçatekir Yaylası’nda, yaz döneminde büyük sessizlik yaşandığını, ilçe merkezinin ise akşamları adeta “Ölü şehir”’e dönüştüğünü söyledi. Başkan Yıldırım, Pozantı’da hizmet veren şoför esnafının en önemli sorunlarından biri olan TÜVTÜRK İstasyonu sorununun çözümü için gösterdikleri çabaların, kurumun genel merkezi tarafından “Yeterli yoğunluk olmaz” düşüncesiyle kabul görmemesinin üzüntüyle karşıladıklarını, ancak Hükümet ve Adana Milletvekilleri bazında işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Yıldırım, “Pozantı ilçemiz, İpek yolunun geçtiği tarihi özellikte bir ilçedir. Buradan transit geçen milyonlarca araç var. Konya ile Karaman arasındaki 50 km’lik mesafede iki ayrı istasyon kurulurken, TEM Otoyolunun da geçtiği Pozantı gibi taşıt trafiği açısında oldukça hareketli ilçeye TÜVTÜRK İstasyonu yapılmamasını kabullenemiyoruz. Bu konuda, Hükümetimiz, Adana Milletvekillerimiz, Adana Valiliğimiz ve Adana ESOB’dan da destek istiyoruz” dedi.

Yıldırım, kış mevsimimin bastırması, Pozantı ve Akçatekir çevresine yoğun kar yağışının düşmesiyle, özellikle hafta sonlarında Adana ve çevre illerden piknik amaçlı çok sayıda vatandaşın bölgeye akın ettiğini, ancak kış lastiği kullanmadıkları için sıkıntılar yaşadıklarına da dikkat çekerken, “Vatandaşlarımız, karlı bölgeye gelirken mutlaka araçlarına kış lastiği taktırmalı, zincir ve çekme halatı bulundurmalıdır. Aksi durum üzücü olaylara neden olabilir” uyarısında bulundu.

Başkan Özcan Yıldırım, Pozantı’da hizmet veren toplu taşıma araçlarının, Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri’nin ilçeye düzenli seferler başlatması ve özellikle kalkış saatlerini mesai saatleri başlangıç ve bitişine göre ayarlamaları nedeniyle, ilçe esnafının büyük zarara uğradığını söyledi. Yıldırım, şoför esnafının uğradığı zararın önlenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne otobüs seferlerinin azaltılması için talepte bulunduklarını ancak bu konuda henüz olumlu bir adım atılmadığını bildirdi.

Birlik Başkanı Kazım Barışık da, Pozantı’nın yaz ve kış şartlarının çok değişken olması nedeniyle, esnafın zorluklar yaşadığını, bu sorunların aşılması için de devletin ve belediyelerin desteğinin şart olduğunu söyledi. Başkan Barışık, TÜVTÜRK İstasyonu’nun Pozantı’ya mutlak kurulması gerektiğini, bunu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile de görüşerek Ankara’da çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtirken, belediye otobüsleri konusunda inisiyatifin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu, vatandaşı düşünenlerin yeni araçlar alarak borç altına giren, yüklü ödemeleri bulunan şoför esnafını da göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi.