Adana’nın Kozan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte, Kozan Belediyesi tarafından öğrencilere karanfil ve balon dağıtıldı. Günün önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu bu nedenle engellilere özel biriymiş gibi değil normal bireyler gibi davranmak gerektiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından Ramazanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören engelli öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi sunuldu.

Etkinliğe katılan öğrenci, öğretmen ve davetliler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, engelli vatandaşların sorunlarına farkındalık oluşturmak amacıyla, yürüyüş düzenlendi.

Kortej oluşturularak Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’ndan başlayan yürüyüş sonunda topluca lunaparka giden engelliler doyasıya eğlendi.