Adana’nın Kozan ilçesinde “Beş bin eve beş bin fidan” kampanyası kapsamında Kozan Orman İşletme Müdürlüğü ve İnkilap İlkokulu işbirliğinde vatandaşlara 5 bin adet fidan dağıtıldı.

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan çam, ceviz, dut, incir, fıstık çamı, servi gibi fidanlar Kozan Kaymakamı Avni Oral, Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu ve Orman İşletme Müdürlüğü personelleri tarafından programa katılan vatandaşlara ve öğrencilere dağıtıldı.

Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, yaptığı konuşmada, “Burada dağıtılacak fidanlar bir dikili ağacın olsun anlayışıyla verilecek ve mutlaka toprakla buluşturulması gerekiyor. Çünkü dikilen her fidan çevreye, insan sağlığına, yarınımıza ve gürültünün azalmasına katkı sağlayacaktır. Ağaç dediğimiz zaman yalnız odun hammaddesi üreten değil aynı zamanda iki bin faydası olan bir üründür. Çünkü kullandığımız ilaçların, kozmetiklerin, kitap ve defterlerin hammadde kaynağıdır. Örneğin normal yapraklanmasını yapmış bir kayın ağacı bir saatte yetmiş iki kişinin bir günde tüketeceği oksijeni üretmektedir” dedi.

Kozan Kaymakamı Avni Oral ise "İçinde bulunduğumuz ormancılık haftası nedeniyle hem ormancılık haftasını kutlamak hem de milli eğitim müdürlüğümüzün belirlediği bir ilkokulun kampanyasını gerçekleştirmiş olduğu proje ile bu haftayı kutlamak aynı zamanda da beş bin eve beş bin fidan kampanyası ile beş bin tane fidanımızı toprakla buluşturmak amaçlandı. Bu kapsamda bu fidanlar toprakla buluştuğu zaman aslında ülkemizin, milletimizin, çocuklarımızın geleceğine bir yatırım yapmış oluyoruz” diye konuştu.