Türkiye’nin 22 ilinde örgütlenen Adana Küçük Millet Meclisi, Adana Tabip Odası’nda toplandı. Gündemdeki konuları tartışmayı sürdüren meclisin bu ayki toplantısına çeşitli sivil toplum örgüt, sendika ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Küçük Millet Meclisi Adana Sözcüsü Av. Mustafa Çinkılıç, önyargıların giremediği toplantıların kent ve ülke gündemine dair konuları irdelemeyi sürdüreceğini söyledi.

‘İç Güvenlik Paketi ve Yaşamımıza Getirebilecekleri’, ‘Artıp Azalan Toplu Taşıma Ücretlerinde Neler Oluyor’ gündemleriyle toplanan mecliste duygu ve düşüncelerini dile getiren katılımcılar önyargılarından arınmış bir toplum dileğinde bulundu.

Girişim toplantısı 13 Eylül 2008’de yapılan ve 9 Ekim 2008’de TBMM’de kamuoyuna duyurulan, Türkiye’de Adana dahil 22 ilde oluşturulan Ortak Çalışma Grubu, toplantılarını her ayın ilk Cumartesi günü gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Av. Çinkılıç, 2009-2010 çalışmalarını 30 ilde Küçük Millet Meclisi adıyla yapmaya başlayan meclislerin 2014-2015 yasama döneminde de Adana Küçük Millet Meclisi olarak çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Av. Çinkılıç, siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm milletvekilleri ve yerel yöneticileri toplantıya çağırdıklarını ve bundan sonraki toplantılara da çağıracaklarını bildirdi.