Adana’da, Letonya-Türkiye kültür faaliyetleri kapsamında ‘Kuşbakışı Riga’ fotoğraf sergisi açıldı.

75. Yıl Sanat Galerisi’nde, bu yıl Avrupa Kültür Başkenti seçilen Letonya’nın başkenti Riga’ya kuşbakışı fotoğrafların sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışı, Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Atis Sjanitis, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından yapıldı.

Serginin açılışında konuşan Başkan Sözlü, bu tür etkinliklerin iki ülkenin var olan dostluklarını daha da geliştirme noktasında ve Adana’yla Letonya arasında bir köprü görevi göreceğini söyledi.

Büyükelçi Sjanitis ise Riga Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle serginin bir çok ülkede açıldığını belirterek, “Bu sergi Türkiye’de sadece Adana ve Bursa’da açıldı. Son 3 senedir Adana’da konsolosluğumuzun olmasından dolayı bunu bir fırsat bilip sergiyi Adana’ya getirdik” dedi.

Vali Mustafa Büyük de Letonya’nın 90 yıllık ilişkilerin bulunduğu dost bir ülke olduğunu anımsatarak, “Son dönemde cumhurbaşkanları düzeyinde ziyaretlerin yapıldığı ve sıfır problem dediğimiz ilişkilerimizin mükemmel olduğu bir ülke. Ben bu tür tanıtım etkinliklerinin toplumlar arasında olumlu ilişkilere katkı sağlayacağına inanıyorum. Adana’mız için de önemli bir katkı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler Riga şehrinin kuşbakışı fotoğraflarını inceledi.