Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Lokman Hekim Anadolu Lisesi okul yönetimi, mahalle muhtarlığı ve öğrencilerden oluşan tertip komitesi el ele vererek kan bağışı kampanyası düzenledi.

Mahalle sakinleri ve velilerin geniş çaplı katılım göstererek düzenlenen kan bağışı kampanyası, Kızılay yetkililerince “ Anadolu liseleri arasındaki iyilik yarışı” olarak değerlendirildi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kan bağışı için halkın en yoğun bulunduğu noktalara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Saygılı, "Bu tür bağışlarda amacımız, kısa sürede çok kişiye ulaşmak. Okullarımız bu konuda bizlere çok yardımcı oluyor ve öğrencilerin daha bu yaşta bu konuya sahip çıkması umut verici. Öğrenciler anne ve babalarını mahalle komşularını da,kan bağışına davet ederek bu güzel davranışa katkı sağladılar” dedi.

Okul Müdürü Ramazan Ökten ise, okullarında Kızılay’a desteklerinin sadece kan bağışı ile sınırlı olmayacaklarını dile getirdi. Ökten “Biz okul olarak bütün afetlerde ve faaliyetlerde Türk Kızılayına elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Öğrencilerimize ve katılan bütün velilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.