Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Noyaner, ayda 160 bin misafir bekleyen Marina Park projesinin hayata geçmesi için tüm kurum ve kuruluşlardan destek istedi.

’Adana Marina Port / Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda, So Mimarlık’ın hazırladığı proje birinci oldu. Çukurova ilçesinde Özdemir Sabancı Bulvarı’ndaki DSİ bahçesinin köşesinden başlayacak proje, 8 şeklinde yüzen adaların da içinde bulunduğu geniş kapsamlı düzenlemelerle Yelken İhtisas Kulübü’nde son bulacak. Tramvay sisteminin de kullanılacağı projede Sevgi Adası başta olmak üzere çevre düzenlemeleri yapılıp, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki ticaret kültürü de korunacak.

"PROJEYE START VEREBİLİRİZ"

Düzenlenen basın toplantısında projeyi anlatan Sefa Noyaner, her haftasonu Adana’dan 5 bin aracın Mersin Marina’ya gittiğini belirtti. Proje kapsamında su sporu alanlarının da olacağını vurgulayan Noyaner, İtalya’daki Como Gölü’nün su sporlarında dünyaca ünlü bir göl olduğunu söyledi ve Seyhan Baraj Gölü’nün Como Gölü’nden 3 kat daha büyük olduğuna değindi. Teknelerin bağlandığı marina, kafe, restoran gibi komplekslerin projede yer alacağını anlatan Noyaner, belediyeler ve valilik kurumlarının da desteklerini aldığını dile getirdi. Şuanda bölgede çalışan esnafın korunacağını hatta proje bittiğinde onların da karlı çıkmış olacağını belirten Sefa Noyaner, projenin başlamaya hazır olduğunun altını çizdi. Ayda 160 bin misafiri hedefleyen proje için yatırımcılardan ve kurumlardan destek isteyen Noyaner, "Projeye start verebiliriz" diye konuştu. Noyaner, projenin tamamıyla çevreci olduğunu sözlerine ekledi.

AGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Enver Yılmaz ise projenin yap-işlet-devlet yöntemiyle hayata geçirilebileceğini belirterek "Herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.