Adana’nın Ceyhan ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatının olağan kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut İlçe Başkanı Semih Aksoy, yeniden seçilerek güven tazeledi.

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek okulu karşısında bulunan Saray Müzikhol’da yapılan kongre Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardın İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Kongreye MHP Adana Milletvelillerinden Muharrem Varlı, Ali Halaman ve Seyfettin Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Ceyhan İlçe Başkanı Semih Aksoy, delege üyeleri ve partililer katıldı.

İlçe Başkanı seçilen Semih Aksoy, yaklaşık 5 ay önce göreve geldiklerini ve bu kısa süre içerisinde Ceyhan’da bir çok yeniliğe imza attıklarını belirterek, "Merhum Liderimiz Alpaslan Türkeş’in belirttiği gibi gençliğimiz büyük bir savaş beklemektedir. Çalışacağız çalışacağız sokak sokak, köy köy ,ev ev her bir vatandaşımıza gerçeği anlatacağız. Gönüller kazanarak Başbakanlık koltuğuna önce milletim ve vatanım sonra partim diyen Türkiye’nin gerçek lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi ve Milliyetçi Hareket iktidarını getireceğiz"dedi.

"BÜYÜKŞEHİR’E ADAYLIĞIM SIRASINDA ÖNÜMÜ KESMEYE ÇALIŞTILAR"

Kongrede konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, ’’Şahsen 3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptım, 4. dönemde Adana Büğyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. Ülkü ocak başkanlığı yaptığım dönemde Temur Ünlü ilçe başkanıydı. Onu hep destekledim. 99 Yılında Muharrem Bey İlçe Başkan adayıydı. O zaman Muharrem beyi desteklediğimizde bir kongre kazandığımızı hatırlıyorum. Ondan sonra Ceyhan’da bütün kongreleri kaybettim. O zamandan bu yana kaybetsem de hep içimdeki sese kulak verdim. Bunu neticesinde de doğru yerde olduğuma inanıyorum"dedi

Başakan Sözlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nihayetinde 4. dönemde Adana Büyükşehir Belediyesini kazanmak çok büyük bir hedefti. Yola çıktığımda, aday olduğumda Allah şahittir ki Ceyhan İlçe Teşkilatındaki arkadaşlarımız aday olamamam için büyük çaba sarfettiler. Bunun için kongrelere gerektiğinden fazla görev yüklenmemelidir. Çıktığınızda istenmeyen adam ilan edilebilirsiniz, olmasın derler, çeşitli entrikalarla karşılaşırsınız. Devlet Bahçeli diye bir lider çıkar 19 Eylül’de adınızı ilan eder. Ardından da Adana’da zafer gelir. Her zaman için ülkücü hareketten çok şey öğrendik, hareket bize çok şey bahşetti. MHP geniş bir aile ve biz bunu öz ana, baba, kardeş gibi öne alırsak Ülkücü Hareket iktidar olacaktır. Milliyetçi Hareket büyük bir ailedir, bu ailenin saadeti camianın bütününü düşünmeyi gerektirir. Rahmetli Başbuğ’umuzun işaret ettiği gibi yıldızlara nişan alarak hareketi yükseklere taşırsak, Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’yi de Başbakanlığa taşırız" şeklinde konuştu.

Ardından Kürsüye gelen Gelen Adana Milletvekili Muharrem Varlı da üç dönem ilçe başkanlığı ve iki dönemdir de milletvekilliği yaptığını belirterek, "Bizim için her arkadaşımız değerli ve önemlidir, bizimle beraber yürüyen tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Bölücülerin kafasını böcek gibi ezmek için 2015 genel seçimlerinde MHP tek başına iktidar olamalıdır. Bu işi demokratik yollarla sandıkta bitirmeliyiz. Eğer ki bunu sandıkta halledemezsek, Allah muhafaza ülkemizi kardeş kavgası doğru götürecekler. Allah’ın izniyle ülkücü hareket var oldukça ülkenin sırtı yere gelmez. Onun için birlikte hareket etmeliyiz. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Vatan hainlerine dur demek için MHP’yi iktidara taşımamız gerekir" dedi.

İZGİOĞLU: "CEYHAN MHP’Yİ KALKINDIRDI"

Kongrede konuşma yapan MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ise Ceyhan’ın MHP açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Ceyhan’lı Belediye Başkanımız ve Milletvekilimiz var. Şimdiye kadar Ceyhan MHP ’yi kalkındırmıştır. Dış güçler ülkeyi bölemiyorsa bunun tek sebebi MHP’dir. Biz de MHP’yi iktidara getirecegiz’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kongreye katılanların büyük bir kısmı Yumurtalık’ta gerçekleşecek olan kongreye gitmek üzere hareket etti.