Savaşta ve barışta, doğal afetlerde her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı’nın önemi ve çalışmaları anaokulu öğrencilerine anlatıldı.

Kızılay Haftası nedeniyle, Nilüfer Anaokulu’nda yapılan etkinlikte, Türk Kızılayı Adana Şubesi görevlileri, kurumun gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yaptıkları sunumla; deprem, sel, kuraklık gibi her türlü doğal afetin yanı sıra savaşlarda, salgın hastalıklarda, toplumsal göçe maruz kalınan olaylarda mağdurların yanında olan, her dönemde ihtiyaç sahipleri için kan bağışı toplayan Türk Kızılayı’nın faaliyetlerini anlatan görevlileri, anaokulu öğrencileri dikkatle dinlendi.

ŞUBE BAŞKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Nilüfer Anaokulu yetkilileri, amaçlarının iyi ve kötü günde her zaman Türk insanının yanında olan, şefkatli yardım elini gerekli durumlarda dünyanın dört bir köşesindeki ihtiyaç sahiplerine kadar uzatan Kızılay’ın önemini çocuklara kavratmak olduğunu söylediler. Bu amaçla Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığıyla temasa geçerek bu etkinliği yaptıklarını belirten Anaokulu yetkilileri, “Kızılay Şube Başkanlığı’na gösterdikleri ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz” dediler.

YARDIMLARI TESLİM EDECEK

Anaokulu yetkilileri, Kızılay’ın faaliyetlerine öğrencilerin aktif katılımını sağlamak amacıyla bir bağış kampanyası düzenlediklerini ve kampanya ile toplanan yardımları Kızılay’a teslim edeceklerini kaydettiler.

HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIZ

Türk Kızılayı’nın Adana Şubesi yetkilileri ise Anaokulu’nun ilgisinden memnun olduklarını belirterek, “Yarının büyüklerinin bugünden Kızılay konusunda bilgilendirilmesi geleceğimiz açısından çok önemli. Bu bilgilendirmeyi seve seve yaptık. Her zaman bu taleplere karşı göreve hazırız” dediler.