Adana Büyükşehir Belediyesi, nisan ayında 9 tiyatro oyunu,7 konser ve 1 anma etkinliğiyle kent halkına keyifli günler yaşatacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın hazırladığı programda Adana Şehir Tiyatrosu oyuncuları Ramazanoğlu Kültür Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 6-9 yaş arasındaki çocuklar için "Sihirli Kutu", "Macera Şehri", "Zaman Avcısı Kargalar", "Ay Işığı Sirki" oyunlarını sahneleyecek. 10-14 yaş arasındaki çocuklar için ise "Lokman Hekim" ve "Şahraman Efsanesi" adlı piyes oynanacak.

Renkli ve eğlenceli oyunlarla çocuklara tiyatroyu sevdiren Adana Şehir Tiyatrosu oyuncuları, yetişkinlere yönelik 4 oyunla perdelerini açacak. Nisan ayı boyunca "Herostratos’u Unutun", "Ah Bu Evlilik", "Ayyar Hamza" ve "Yalancı Aranıyor" oyunları Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

Tarihi konakta ve Atatürk Parkı’nda konserler

500 yıllık Ramazanoğlu Konağı’nı kültür ve sanat merkezine dönüştüren Adana Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekanda konser etkinliklerini nisan ayı boyunca devam ettirecek. Konakta, Yaylı Çalgılarla Türküler, Golden HornBrass konserleri gerçekleştirilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin müzik etkinliklerinin bir başka adresi olan Atatürk Parkı içindeki 75’inci Yıl Sanat Galerisi’nde ise Taşköprü Sazendeleri, Bahar Şarkıları, Akşam Güneşi, Azerbaycan Türküleri, Film Müzikleri konserleri, baharın yazı öptüğü akşamlarda Adanalıları müziğe doyuracak. 4 Nisan 2014’de vefat eden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi İsmet Atlı da 75’inci Yıl Galerisi’nde 6 Nisan’daki programda anılacak.