Adana’da çıkan yangın sonucu evleri yanan Akgöz ailesinin artık yüzü gülecek. Ölümden dönen ve tüm eşyaları adeta küle olan ailenin yaralarının sarılması noktasında Adana adeta seferber olurken, evin iç ve dış cephe boyamasını da Pırlanta Erciyes İnşaat üstlendi.

Fatih Mahallesi’ndeki yangında 30 yaşındaki Esma Akgöz, 8 yıllık eşi Alkan Akgöz’ü (34) işe uğurladıktan sonra 6 aylık kızı Elen ve 3 yaşındaki oğlu Anıl ile birlikte yeniden uyumaya başlamış ancak bu sırada çıkan yangın evi alevler içinde bırakmıştı. Anne Esma Akgöz, battaniyeyi adeta bir kurtarma yatağı olarak kullanan komşularına güvenip, önce kızı Elem’i ardından da oğlunu 3. kattan atarak yaşamlarını kurtarmıştı.

Canlar kurtuldu ama yangınla birlikte Akgöz ailesinin evi de kullanılamaz hale geldi. PWC olan kapı ve pencereler erirken, evdeki tüm eşyalar da küle döndü. Alt katta yaşayan yakınlarının yanına sığınan ve zor günler geçiren Akgöz ailesi için duyarlılık gösteren kimi kişi ve kurumlar seferber oldu. Önce aileye Mavi Çocuk Umut Işığı Derneği’nce kıyafet yardımı yapıldı, mahalle sakinleri de kendi imkanlarıyla aileye sahip çıktı.

Akgöz ailesine en büyük ve en önemli desteklerden biri de Pırlanta Erciyes İnşaat’tan geldi. Firmanın yöneticisi Ferhat Beluk, zor günler geçiren aileye sahip çıktı. Firma, yangında büyük hasar gören evin iç ve dış cephesinin yeniden boyanıp, dekore edilmesini bedelsiz sağlayacak.