Almanya’nın Berlin kentinde WBC Gold Balt (Altın Kemer) öncesi çıktıkları yarı finalde rakiplerini nakavt eden Adanalı boksör Alptuğ ve Buğra Öner kardeşler, galibiyetlerini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hediye etti.

Yarı final maçında Türkiye’yi temsil eden Altuğ Öner, Alman Maik Teaubiy ile, Buğra Öner ise Romen Ian Barsan ile mücadele etti. Rakiplerini nakavt eden Öner Kardeşler, Türkiye’ye döndüklerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda sevgi seliyle karşılanırken, galibiyetler nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi de bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında salona kurulan sinevizyon düzeneğiyle, Öner Kardeşler’in ringe mehteranla birlikte çıkışları ve dövüş sahneleri izletildi. Alptuğ Öner, "İnşallah daha büyük başarılar ve daha büyük kemerlerle döneceğiz ülkemize ve Adanamız’a. Daha büyük gururlar yaşayacaksınız siz de" dedi.

Öner Kardeşler’in babası ve aynı zamanda menajeri Murat Öner de çocuklarının aldığı duyduğu gururu. Öner, Adana’nın özellikle uyuşturucu konusunda Meksika’ya benzediğini belirterek, ailelerden çocuklarını spora ve eğitime yönlendirmelerini rica etti.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’UN EN ÖNEMLİ BAŞARISI

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan ise Öner Kardeşler’in galibiyetlerinin Adana Büyükşehir Belediyespor’un şimdiye kadar en önemli başarısı olduğunu söyledi. Öner Kardeşler’in vücutlarındaki dövmelere değinen Arslan, kardeşlerin bozkurt olduğunu vurgulayarak, "Bu 2 bozkurtun başarısını Sayın Devlet Bahçeli’ye hediye etmemiz en doğru davranış olacaktır. İnşallah Adana Büyükşehir Belediyespor olarak bundan sonra kendisinin de Türk gençliğine göstermiş olduğu yolda daha başarılı nesiller yetiştireceğimize ve birçok başarılı işe imza atacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

"BİZE SAHİP ÇIKMAK VATANA, TÜRKLÜĞE SAHİP ÇIKMAKTIR"

Buğra Öner ise "Biz, sadece bir boksör değiliz. iyi bir boksör de olmak istemiyoruz" şeklinde konuştu. İyi bir Türk olabilmenin, iyi bir boksör olmaktan daha önemli olduğunu dile getiren Öner, "Atalarına, milletine sahip çıkabilmek, tanıtabilmek önemli. Biz vücudumuzda geçmişimize ait, atalarımızın, tarihimizin dövmesini yaptırdık. Bu zevk amaçlı değil, Türkiye’ye mal olacağımız için gençliğe bunu duyurmak ve yurt dışındaki insanlara bunu tanıtmak bu işler için biz bunu yaptırdık. Ringe çıkışımız, yani her anımız Türklük için, vatan için. O yüzden bize sahip çıkmak, vatana, Türklüğe sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Öner kardeşler, boks eldivenlerini Mehmet Ali Arslan’a hediye etti.