TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, kentteki tüm aktörlerin hiç bir zaman olmadığı kadar girişimciliğin gelişmesine katkı sağlayamaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Kamu kuruluşlarından meslek odalarına, sivil toplum kuruluşlarından özel sektöre her kesimin Adana’nın girişim ve yatırımla yükselmesi yönünde çaba sarf ettiğini belirterek, “Muhteşem Adana’yı girişimciler inşa edecek” dedi.

GİRİŞİMCİ EKOSİSTEMİ

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (BTÜ) Girişimcilik yüksek lisans öğrencilerinin ‘Başarılı iş kadınlarıyla sohbet’ programına katılan Esra Özden, Adana’nın finans başta olmak üzere kaynak yönünden hiçbir eksiği bulunmadığını söyledi. İllerin ‘Finansal Gelişmişlik Endeksi’nde 7. sırada yer alan Adana’nın ‘Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli Endeksi’nde 16’ncı sırada yer almasının kabul edilemez olduğunu belirten Özden, “Çelişkinin nerede olduğunu biliyoruz. İlaç belli, girişimci sayımızı artırarak kentimizi büyüteceğiz. Başta Adanalı kadınlarımızın katılımı olmak üzere girişimci oranımızı yükseltmeye yönelik bir ekosistemi kurmak istiyoruz” diye konuştu.

"ÖNCE ‘ÇALIŞAN’ OLUN"

2007 yılında başlayan kendi girişim öyküsünde yaşadıklarını anlatan Özden, yüksek lisans öğrencilerine girişimciliğe adım atmadan önce, içerisinde olmak istedikleri sektörde çalışan olmalarını önerdi. Çalışan olarak başlayan girişimciliğin başarı oranının yüksekliğine dikkat çeken Özden, “Türkiye’de finansa erişim sanıldığı kadar zor değil. Bilgi biriktirmişseniz, çevre edinmişseniz, iyi bir ekip kurmuşsanız, doğru yatırım projesiyle yola çıkmışsanız, bankalar her sabah size kaynak vermek için kapınızı çalıyor. Faiz oranları neredeyse Avrupa ortalamasına yaklaşan bir finansal ortamda başarılı olmak zor değil. Kendinize güvenmeyi bilin” şeklinde konuştu.