Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, iktidar desteğiyle Ceyhan’ın çehresini değiştirecek önemli vizyon projelerini gerçekleştireceklerini belirterek, “Ceyhan halkının 50 yılda alamadığı hizmeti 5 yılda alacağına inanıyorum” dedi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Adana Müdürü Adnan Kulak’ın, Ceyhan Belediyesi ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Alemdar Öztürk, Ceyhan’ın önceki dönemlerde hizmette geri kaldığını ancak hızla çalışıp hizmet üretmeye başladıklarını söyledi.

İKTİDARDAN CEYHAN’A YATIRIM AÇILIMI

Ceyhan ilçesinin, enerji bölgesinde Doğu Akdeniz’in en büyük, Avrupa’nın ise 2. büyük limanına sahip olduğunu belirten Öztürk, “Ceyhan Belediyesi olarak buna hazırlık yapmak için üstlendiğimiz misyonun farkındayız ve başta Başbakanımız olmak üzere sayın bakanımız, milletvekillerimizin desteğiyle Ceyhan’a gerekli yatırımların getirilmesi hususunda açılım yapılacağını ve yatırımların sağlanacağının bilincindeyiz. Altyapı hazırlıklarını süratle devam ettirmekteyiz. Bu süreç içerisinde Ceyhan’ın çehresini değiştirecek önemli vizyon projelerimizi de iktidarın desteğiyle gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

500 DAİRELİK TOPLU KONUT PROJESİ

Projelerine yönelik bilgiler veren Başkan Alemdar Öztürk, afet kapsamı çerçevesinde 7 mahalleyi sınırlarına alan Atatürk Caddesi ile Ceyhan Nehri arasındaki yaklaşık 290 dekar alanda kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerini, Ceyhan Nehri üzerine regülatör köprü kuracaklarını, devam eden 250 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının bitmek üzere olduğunu ve alt gelir grubuna hitap edecek, konut açığını da ortadan kaldıracak 500 daire kapasiteli toplu konut projeleri olduğunu söyledi. Öztürk, bölgede birçok noktada yapılan tarihi eser kazıları ve kale restorasyonlarının hızla devam ettiğini, çalışmalar tamamlandığında ise ilçeye turizm geliri de sağlanacağını kaydetti.

“İMAR PLAN TADİLATI 3 AYDIR GÜNDEME ALINMIYOR”

TOKİ Başkanı ile görüştüklerini ve milletvekillerinin de destekleriyle prensipte anlaştıkları 500 daire kapasiteli toplu konut projeleri için 1/5000’lik imar plan tadilatının 3 aydır Büyükşehir Belediyesi’nde bekletildiğinin altını çizen Başkan Alemdar Öztürk, hizmetin engellendiğini söyledi.

Plan tadilatının meclis gündemine alınmadığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

“TOKİ’yle birlikte Ceyhan’ımıza en az 350 milyon TL’lik bir iş hacmi olan yatırım gelecek bu manada konutlar üretilecek ve bu şekilde kaçak konutların, kaçak inşaatların önü kesilmiş olacaktı ama maalesef gelinen nokta itibariyle bir Büyükşehir engeliyle karşılaşıyoruz. Bunu aşmaya çalışıyoruz. İnşallah akıl galebe çalacak, Büyükşehir Belediye Başkanı bu olayı görerek geçmesi hususunda da bize engel olmaktan vazgeçeceklerdir. Büyükşehir meclisinden bu geçtiği an itibariyle en geç 24 ay içerisinde bu iş biter.”

“ALDIĞIMIZ GÜÇLE HİZMETİMİZİ YAPIYORUZ”

Ceyhan halkının 50 yılda alamadığı hizmeti 5 yılda alacağına inandığına vurgu yapan Başkan Alemdar Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yola çıktığımız ilk günden itibaren bizden desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik, Adana milletvekillerimiz Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Şükrü Erdinç, İl Başkanımız Fikret Yeni, ilçe başkanımız Süleyman Ulu her zaman bizim yanımızda oldu ve onlardan aldığımız güçle de süratli bir şekilde hizmetlerimizi yapıyoruz. Ceyhan’ı isminin almış oldugu nehirle kucaklaştıracağız. Asma köprüleriyle birlikte burada regülasyon alanlarıyla, kentsel dönüşümle güzel bir Ceyhan’ı inşallah beraber inşa edeceğiz. Ceyhan’ı daha yaşanabilir, canlı bir ilçe yapacağız. AK Parti’nin AK Belediyecilik vizyonunu kendi birikimimizle birleştirerek Ceyhan’a yansıtacağız."

Başkan Alemdar Öztürk, İHA Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak’a, bölgenin simge değeri olan Şahmeran figürü hediye etti.