Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Tanyeli için kurumsal emeklilik töreni düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen emeklilik törenine, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr.Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Azmi Yalçın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Anarat, akademisyenler, öğrencileri, ailesi ve dostları katıldı.

Kurumsal emeklilik törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Anarat Prof. Dr.Atilla Tanyeli’nin birçok öğrenci yetiştirdiğini ve çok başarılı bir akademisyen olduğunu belirterek, bu öğrencilerin Türkiye’nin birçok yerinde kemik iliği nakli merkezlerinin sorumlusu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise konuşmasında Prof. Dr. Tanyeli’nin mesleğinde donanımlı bir öğretim üyesi olduğunu, böylesine bir akademisyenin emekli olarak ayrılmasının burukluğunu yaşadıklarını ifade etti. Prof Dr. Hasan Fenercioğlu da yaptığı konuşmada Prof. Dr. Atilla Tanyeli’nin emekli olmasının Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi için bir değer kaybı olduğunu belirterek, yeni hayatında başarı dileklerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Tanyeli, “Kemik İliği Nakli Dünü Bugünü” adlı bir sunum gerçekleştirerek bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

PLAKET VE HEDİYELER VERİLDİ

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü adına Rektör Yardımcısı Azmi Yalçın emekli olan Prof. Dr. Tanyeli’ye plaket takdim ederken, Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı, Milli Pediatri Derneği Adana Şubesi Adına Prof. Dr. Bilgin Yüksel, Türk Pediatrik Kurumu adına Adana Şube Başkanı Prof. Dr. Şakir Altunbaşak, Pediatrik Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Alhan, Çocuk Sağlığı hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Ali Anarat da temsil ettikleri kurum ve kuruluşlar adına hediye ve plaketler verdi.

Emeklilik töreni, Opera Sanatçısı Orçun Utlu ve Piyano Sanatçısı Nadir İzlemek’in sunduğu mini bir müzik dinleti ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.