Rönesans Holding’in, geleceği şekillendirecek gençlerle tanışmak ve sinerji oluşturmak amacıyla düzenlediği ‘Üniversitelerarası Proje Yarışması’ bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

“Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” sloganıyla gerçekleşecek yarışmayı duyurmak ve Rönesans Holding’in deneyimlerini geleceğin mimar ve mühendisleriyle paylaşma amacıyla Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde seminerler düzenleyen Rönesans Holding yöneticilerinin bu kez durağı Çukurova Üniversitesi oldu.

Ulusal çapta düzenlenen "Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler" temalı, “Üniversitelerarası Proje Yarışması” Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerine tanıtıldı. Gençlerin, “sürdürülebilirlik” ve “çevre dostu sistemler” konularındaki yenilikçi fikirlerini, projeye dönüştürmelerine olanak tanıyan yarışmanın tanıtım semineri geleceğin mühendislerinin yanı sıra öğretim üyelerinden de yoğun ilgi gördü. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, Rönesans Holding yöneticilerinden Dr. Onur B. Tokdemir, öğrencilere, “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler” ile yarışmanın amacını ve Rönesans Holding’in deneyimlerini içeren sunum yaptı. Dr. Tokdemir, “Yeşil bina; daha iyi arazi yerleşimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım ve onarım süreçleriyle, enerji, su ve malzemelerin etkin kullanılmasıyla binaların insan ve çevre sağlığına olan olumsuz etkisinin azaltılmasını sağlayarak, bina etkinliğinin artırılmasıyla gerçekleştirilen yapılardır” dedi.

Yeşil teriminin ise, geçim kaynaklarını iyileştirmek ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla okyanusların, toprak parçalarının, ormanların ve diğer tüm doğal kaynakların sürdürülebilir biçimde yönetildiği ve korunduğu bir dünya olduğunu vurgulayan Dr. Tokdemir, gençlerden “Sürdürülebilir Geleceğe” katkı sunmalarını istedi.

Rönesans Holding’in yurt içi ve yurt dışındaki yeşil binalardan örnekler veren Dr.Tokdemir, yarışmaya katılım koşulları hakkında da bilgi verdi.

Rönesans Holding, bu yarışma ile vizyonuyla uyumlu, sürdürülebilirlik kriterlerine uygun, çevre dostu sistemlerin kullanıldığı konsept tasarım ve bunları destekler nitelikteki malzeme veya yapım teknikleri konusunda ’yeni bir yaklaşım’ sunan alternatif fikir projelerinin üretilmesini hedefliyor.

Aynı üniversiteden birkaç takım katılabilecek yarışmaya, üniversitelerin mühendislik ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören 3 ve 4. sınıf lisans öğrencileri en fazla 7 kişiden oluşan takımlar halinde katılabilecek. Aynı üniversiteden birçok takım yarışmaya katılarak fikirlerini yarıştırabilecek. Kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut seçeneklerinden birinde proje geliştirecek takımlar, projelerini yarışma web sitesi olan ’ronesans.com/yarisma’ adresine yükleyebilecekler. Başvuru tarihleri ve ödüller yarışmaya katılmak isteyen üniversiteli gençlerin başvuruları, 15 Ekim 2014 ile 13 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak. Yarışma sonunda, ’En yenilikçi en sürdürülebilir proje’ ödüllendirilecek. Yarışmanın birincisine 10.000 TL, ikincisine 6.000 TL, üçüncüsüne ise 4.000 TL para ödülünün yanı sıra 5 projeye de mansiyon ödülü verilecek.

Projeler sergilenecek yarışma kapsamında, kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut olmak üzere üç farklı yapı tipinde proje üretilebilme seçeneği sunulacak. Yarışma ile ilgili tüm detaylara yarışma için hazırlanan web sayfasından ulaşılabilecek ve sosyal medya platformlarından da takip edilebilecek. Yarışma sonuçları 27 Şubat 2015 günü açıklanacak. Daha sonra düzenlenecek ödül töreninde ise projeler sergilenecek.

Rönesans Holding Yöneticileri, 11 Kasım’da da Gaziantep Üniversitesi’nde Mimarlık-Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelecekler.