Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Şanlıurfa’da zor durumda bulunan Türkmen ailelere yardım etmeye devam ediyor. Adanalı hayırseverler tarafından bağışlanan ev eşyası, giyim ve gıda maddeleri, Kerkük ve Telafer’de süren savaştan dolayı yaşadıkları mağduriyet nedeniyle Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan ve Şanlıurfa’nın çok sayıda mahallesinde yaşayan Türkmen ailelere dağıtıldı.

Adana’dan toplanan 1 kamyon dolusu malzemeyi Şanlurfa’ya, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı ve ekibi götürdü. Şanlıurfa’da, Şanlıurfa Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Nargülü ve ocak yöneticileriyle birlikte, Türkmen Ailelere yardım ulaştırıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, zorunlu göçle Şanlıurfa’da ikamet etmek zorunda bırakılan Türkmen ailelere olanaklar doğrultusunda yardımların devam edeceğini belirtti. Dr. Karayandı, “Onların yaralarına merhem olmaya çalışmaktayız. Amaç, yurtlarından ve evlerinden uzaklaştırılan ihtiyaç sahibi yoksul, sosyal güvencesi olmayan Türkmen kardeşlerimize mümkün olduğunca daha çok yardım etmek, onların dertlerine ortak olmak ve yardımlarımızla çözüm yolları üreterek sıkıntılarını asgariye indirmektir” dedi.

Şanlıurfa’daki Türkmen ailelerin durumuyla ilgili de bilgi veren Dr. Karayandı, yaklaşık 100 Türkmen ailenin çok zor koşullarda yaşadığını ifade ederek, “2 oda 1 salon dairelerde 4 aile kalanlar var. Ailelerde ortalama çocuk sayısı 10’un üzerinde. Sobaları, battaniyeleri yok. Bazı evler bodrum katlarında ve rutubet içindeler” diye konuştu.