AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, mevcut yönetim sisteminin Türkiye’nin dinamizmine uygun olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile hem siyasi hem ekonomik istikrarın sağlanacağını, bununla birlikte artan refah düzeyinden herkesin faydalanacağını söyledi.

Son yerel seçimlerde AK Parti’nin Çukurova Belediye Başkan Adayı olan Dr. Cüneyt Karaarslan ile birlikte Kuyumcular Odası’nı ziyaret eden Sarı, Oda Başkanı Oğuz Başman, yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileriyle, referandumda oylanacak anayasa değişikliği teklifini konuştu. Kuyumcu esnafının teklifteki maddelerle ilgili sorularını yanıtlayan Sarı, 18 maddeden oluşan anayasa değişiklik paketinin özünde, yönetim sistemi değişikliği olduğunu ifade etti.

“Türkiye, kazanımlarını koalisyon dönemlerinde kaybetti”

Türkiye’nin mevcut sistemde, koalisyon hükümetlerinden hiçbir zaman fayda görmediğini belirten Karaarslan, “Türkiye, bu dönemlerde kazanımlarını hep kaybetmiş, hep geriye gitmiş. Ömürleri kısa olduğu için, bakanlık paylaşımı icraatın önüne geçtiği için, bürokrasi de ‘zaten hükümetin ömrü kısa’ diyerek iş ve iş yapmaya çalışanların önünü kestiği için Türkiye hep kaybetmiş. Bunları hepimiz gördük ve yaşadık. İşte biz diyoruz ki yeni yönetim sistemiyle birlikte bu koalisyon riski Türk siyaset tarihinden tamamen çıksın, gitsin. Kazanımlarımızı kaybetmeden büyüyelim. Ekonomik büyüme ile Türkiye’nin refah düzeyi artsın ve hepimiz bundan faydalanalım. Hedefimiz bu. Bu bunun için hepinizden ‘evet’ noktasında destek istiyorum” dedi.

“Evetle millet kazanacak, devlet kazanacak”

Dr. Cüneyt Karaarslan ise güzel bir misafirperverlik örneği sergileyen Kuyumcular Odası yönetimine ve toplantıya katılan esnaflara teşekkür etti. Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’nın anayasa değişikliğine yönelik bilgilendirmeleri ile çok faydalı bir toplantı olduğunu kaydeden Karaarslan, “Esnafımız, aklındaki sorulara ciddi anlamda açıklayıcı yanıtlar aldı. Bu vesileyle Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

16 Nisan’daki referandumun Türkiye’nin geleceği için son derece önemli olduğunun altını çizen Kararaslan, “Referandumdan çıkacak sonuçla millet kazanacak, devlet kazanacak. Kalıcı istikrarla hizmetlerin devamı sağlanacak. Türkiye milli gelirini, ihracatını artırarak ekonomisini büyütecek ve 2023 hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyebilecek. Türkiye’nin hedeflerine ilerlerken daha hızlı yol kat edebilmesi için referandumda tüm Adanalı hemşehrilerimizden çok güçlü bir ‘evet’ bekliyoruz” ifadelerini kullandı.