Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay, organizasyon konusunda profesyonel ekibe sahip olan Adana’da uluslararası müsabaka düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Tülay, önümüzdeki aylarda Adana’da düzenlemeyi düşündüklerini uluslararası satranç turnuvalarının altyapı hazırlıklarını görüşmek üzere, Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’yi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Aynı zamanda Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Asbaşkanı olarak da yeni görevine başlayan TSF Başkan Tülay, satranç sporuna katkılarından dolayı İl Spor Müdürü Hadi’ye teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Adana bizlerin çok önemsediği bir kent. Adana’da 30 yıldır çeşitli illerde görev yapan deneyimli spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin yanı sıra, heyecanlı, donanımlı, satranç sevdalısı İl Temsilcimiz Veysel Tuncil’in bulunması büyük fırsat. Organizasyon konusunda profesyonel ekibe sahip olan Adana’da önümüzdeki aylarda uluslararası müsabaka düzenlemeyi hedefliyoruz. Ana sponsorumuz İş Bankası’nın katkılarıyla Türkiye genelinde olduğu gibi, pilot bölge Adana’da da 13 bine yakın rekor düzeyde lisanslı sporcu ile birinci sırada yer almaktayız. Şimdiye kadar gerçekleştirilen satranç organizasyonlarına daha sonra yapılacak müsabakalara katkılarından dolayı İl Müdürü Hadi’ye ve diğer hizmeti geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.”

İl Spor Müdürü Hadi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, satrançta uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ekip çalışmasına inandığını ifade eden Hadi, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ın çalışmalarını yakından izlediğini ve desteklediğini, satrancın büyük atılım içinde olduğunu, kentte başta okullar olmak üzere her alanda satrancın yaygınlaşması, gelişmesi için gerekli katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.