10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Seyhan Belediyesi’nin saat 09.05’te başlayan anma etkinlikleri gün boyu devam etti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar akşam yapılan etkinliklere eşi Nuray Karalar ile birlikte katılırken İl Başkanı Orhan Sümer ve Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş’ta anma etkinliğine katılan isimlerdi.

Akşam 18.00’de Avukat Cemil Denli’nin Atatürk konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Başkan Zeydan Karalar eşi Nuray hanım ile fotoğrafları tek tek incelerken sergiyi açan Denli ile bir süre sohbet etti. Serginin gezilmesinin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan türkülerin söylendiği koro sahne aldı. Koronun şefliğini Özgür Sarıçam yaptı.

Etkinlikler sırasında bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onun yarattığı değerlerin ayak oyunları ile unutturulmaya çalışıldığına vurgu yaparak atalarımızla gurur duyan bir millet olarak tarihimizi unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Başkan Karalar, "29 Ekim, 23 Nisan, 10 Kasım ve 30 Ağustos bizim için önemli tarihlerdir. Bu tarihleri bizlere unutturmaya çalışıyorlar. Buradan söz veriyorum Mustafa Kemal Atatürk ve siyah arkadaşlarının yaptıklarını unutmayacağız, unutturmayacağız. Dünya ülkelerinin liderlerinin övgü ile bahsettiği Atatürk’ün yaptıkları görmezden geliniyor. Biz buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Utku Erışık’ın sahneye koyduğu ve kurutuluş yıllarını konu alan tek kişilik oyun sahne aldı. O yıllardan günümüze de göndermelerin yapıldığı gösteri vatandaşlardan tam not aldı. Gösterinin ardından sahneye çıkan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Utku Erışık’a teşekkür etti.

Gecenin sonunda ise Sanatçı Utku Erışık "Aferin Çocuk" isimli kitabını Başkan Karalar ve eşi Nuray hanım için imzaladı.