Seyhan Rotary Kulübü 2014 dönemi “Meslek Hizmet Ödülü” Milli Yüzücü Erdal Acet’e verildi.

Seyhan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Murat Yıldırım, Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, her yıl mesleğinde başarılı çalışmalar yapan, ayrıca kentin ve ülkenin gelişmesi için çaba gösteren kişilere Meslek Hizmet Ödülü verdiklerini, bu dönem yönetim kurulu tarafından ödülü yüzme sporuyla anılan Milli Yüzücü Erdal Acet’e vermeyi uygun bulduklarını söyledi.

Uluslararası sivil hizmet kulübü olduklarını ifade eden Yıldırım, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Kuruluş amacımız, insanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek ve dünyada barış ve iyi niyeti yaymaktır. Rotary Kulübü; dünyadaki iş ve meslek sahibi bireylerin birleşmelerinden meydana gelmiş bir kuruluştur. Her yıl mesleğinde öne çıkan veya kente yararlı çalışmalar yapan kişi ve kuruma Meslek Hizmet Ödülü veririz. Bu dönem, Adana’da yüzme sporunda model olan, ulusal ve uluslararası müsabakalarda yüzme ve sutopunda defalarca milli mayoyu giyen, hepsinden önemlisi Dünyaca akıntısı, soğuğu ve dalgasıyla ünlü Manş Denizi’ni 9 saat 2 dakika ile geçerek Türkiye rekoruyla en iyi dereceye sahip olan Erdal Acet’e ödül vermeyi uygun bulduk.”

Murat Yıldırım, ayrıca geçen ay Uluslararası Rotary Kulübü Dünya Başkanı Gary C. H. Huang’ın Adana ziyareti sırasında “Rotary Günü Koşusu”nun organizasyonunu üstlenen ve kentte spora katkısı nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye de plaket vermeyi uygun bulduklarını ifade etti.

ERDAL ACET’E MANŞ MARATONU İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER SORULDU

Özgeçmişi okunun Erdal Acet, daha sonra kürsüye çıkarak spor yaşantısı anlattı. Manş Denizi’ni yüzerek geçerken yaşadığı sıkıntıları, daha sonra da en iyi derece ile geçtiği için Adana’da kendi için gerçekleştirilen görkemli töreni anlattı ve Manş maratonu ile ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.

İl Spor Müdürü Hadi’de, rotaryenlere kentte sporla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Spor yapmak isteyen herkese tesisleri açtıklarını ve katkıda bulunduklarını, farlı branşlarda yetenekli gençleri milli takımlara kazandırdıklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra Başkan Yıldırım, Meslek Hizmet Ödülü plaketini Erdal Acet’e verdi. Ayrıca, spora katkılarından dolayı da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye de plaket sundu.