Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortak düzenlediği bilgilendirme toplantısında yeni döneme ait bilgiler paylaşıldı.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Seyhan Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Yakup ile SEYMER Koordinatörleri Filiz Erdoğan, Funda Arıoğlu, Selin Karabatak, Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Mehmet Cantürk ile Tayyar Büyükikiz katıldı.

Seyhan Halk Eğitim Merkezi’nde görev almak için müracaat eden usta öğreticiler ile SEYMER’de çalışan usta öğreticiler için görev yeri ve tanımlamaları ile çalışma koşulları hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, başvurular ile ilgili görevlendirme yapılırken Halk Eğitim Merkezi Yönetmeliğine uygun davranıldığına vurgu yapıldı.

Yönetmelik gereği öncelik hakkının eski çalışanlara tanındığı, yeni müracaatların ise lisans, ön lisans, meslek lisesi ile usta öğreticilik belgesi olanlar arasından değerlendirildiği bilgisi paylaşılırken, Halk Eğitimden talep edilen öğretici sayısının 62 branştan 172 kişi olduğu açıklandı.