Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bazı basın kuruluşlarının, gazetecilik adına yaptıklarını öne sürdüğü tehdit ve şantajların bu dönemde biteceğini belirterek, "2 adet yazdıklarıyla, 100 adet tirajlarıyla hiç korkmam. 60 bin Twitter’da, 130 bin de Facebook’ta takipçim var" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 4. oturumu Hüseyin Sözlü başkanlığında gerçekleşti. Önceki oturumu, et işleme merkezi gündemi nedeniyle terk eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, halkın et işleme tesisini mahallelerinde istemediğini tekrarladı. Karalar, Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi çıkarmaları da eleştirdi. Saydam Caddesi’ndeki trafik kaosunu, Büyükşehir-Seyhan ayrımı yapmadan çözmek için adım atmaya başladıklarını anlatan Karalar, nüfusu 3 bine dayanan Zeytinli Mahallesi’ne otobüs seferi düzenlenmesi, ekmek kulübesi yapılması ve altyapı çalışması için de Başkan Sözlü’ye talepte bulundu.

"İŞ VERİMLİLİĞİ OLMAYANLAR İŞTEN ÇIKARILDI"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise işten atılmaların siyasi bir kıyım olmadığını, ASKİ’den aldığı rakamlara göre iş verimliliği olmayan 90 kişinin işten çıkartıldığını anlattı. Et işleme tesisi konusunda da Başkan Zeydan Karalar’ın hassasiyetlerini dikkate alıp defalarca incelediklerini ancak meclisin ortak görüşüne göre hareket ettiklerini vurguladı.

"Sadece kaygılarımız ve korkularımızla Adana’da bir şey yapmaya kalkarsak Adana’da yatırımcılar çivi çakamaz" diyen Sözlü, Adana Ticaret Odası’nın tebrik ziyaretinde bir yatırımcının iştigal ettiği meslek alanından bahsettiğini ve kendisinin de mecliste değerlendirilmek üzere dilekçe talep ettiğini anlattı. Sözlü, bu hareketin, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yatırımcıyı kapı kapı gezdirmekten kurtardığını ve bir dilekçe neticesinde iş yapıldığını gösterdiğini vurguladı.

"ONLARDAN 100 ADET TİRAJIYLA HİÇ KORKMAM"

Dün, yerel bir gazetede, "Hüseyin Sözlü birini getirdi" diye bir yazı yazıldığını söyleyen Başkan Sözlü, "Acaba onu yazdırandan kendileri hangi rantı almış bunu sormak lazım. Onu yazdıranların, Adana’da yerel basının bu tip ince ayrıntılı konularda temel hassasiyetinin neler ve siyasilerle hangi teşviki mesai içerisinde? Farklı olanları tenzih ederim ama sözde gazetecilik adına yapılan tehdit ve şantajların da bu dönemde bitmesi hususunda zerre tedirgin değilim" dedi.

Sosyal medyadaki takipçileriyle yerel medyaya meydan okuyan Başkan Hüseyin Sözlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şahsen onların 2 tane yazdıklarıyla, 100 tirajlarıyla hiç korkmam. Onlara 60 bin Twitter’da, 130 bin de Facebook’ta takipçim var. Allah’a çok şükür ki karnımızı ağrıtacak bir münasebetin içine girmedik."

’ZEYDAN KARALAR ÇIKSIN CEVAP VERSİN’ DEDİLER

Sözlü’nün ardından tekrar söz alan Zeydan Karalar ise Seyhan Belediyesi eski Başkanı Azim Öztürk’ün, kendi döneminde verdiği ruhsatların yeni dönemde iptal edildiğini ancak bazı basın kuruluşlarının "Zeydan Karalar çıksın cevap versin" diye yazılar yazdıklarını anlattı. Basına, ’Benim işim hukukla’ dediğini anlatanKaralar, şöyle devam etti:

"Benim işim doğru yapmakla. Yanlış yapılmış işi iptal ederim. Doğru yapılan işlerle işim yok. Kim ne kazanmış, etmiş onunla işim yok. Tabii ki kazanacak. Zararına mı iş yapacak adam? Bu hassasiyetinizi gerçekten kutluyorum, yürekten katılıyorum. Ben de aynı şekilde aynı tavırdayım. Kim ki bize şantaj manasında bir şey yazar her an karşısındayız. Taviz de vermeyiz. Vermedik, vermeyiz. Bu dönem bitecek. Şantajla olmayacak. Ama ben gerçekten bizim yerel basınımızın önemli bir bölümünün böyle olmadığını görüyorum. Onlara yürekten teşekkür ediyorum."