Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kendisini ziyaret gelen Sabancı Holding ve TÜSİAD kurmaylarına, Adana’nın uygun yatırım iklimini anlattı. TÜSİAD ve Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Adana’da yeni yatırım olanaklarını yerinde incelemeye geldiklerini söyledi.

Kısa adı TÜSİAD olan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı, CarrefourSA, TeknoSA, AvivaSA, Ak Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu ve CarrefourSA Mağaza Genel Müdürü İsmail Öner Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Sabancı Holding ve TÜSİAD yöneticilerini Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görmekten mutluluk duyduklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Sabancı Grubu Adana’da büyüdüğü yılların ardından Türkiye’nin her tarafına yayıldı. Adana’da son dönemde enerji sektöründe yeni yatırımlar yaptı. Adana’da yeni sanayi yatırımları gerçekleştirmemekle birlikte hala Adana’nın en büyüğü. Bu büyüklük bizi tatmin etmiyor. Daha fazla yatırım bekliyoruz” dedi.

SABANCILARLA YENİDEN KUCAKLAŞMA

Adana’nın, Sabancı Grubu’nun kendi toprağı, kendi iklimi olduğunu belirten Başkan Sözlü, “Her çiçek kendi ikliminde açar. Adana, Sabancıların en güzel çiçek açacağı yerdir. Göreve geldiğim günden bu yana Sabancı Grubu’nun Adana’ya yakın ilgisini görüyorum ve bunu memnuniyetle takip ediyorum. Adana’da özellikle Sabancı Grubu’nu kendi ikliminde yeni bir hamleye davet ediyoruz. Kopmadı ama Adana’yla yeniden bir kucaklaşma, daha samimi bir kucaklaşma bekliyoruz. Sabancı Grubu’yla beraber, TÜSİAD gibi Türkiye’nin işlem hacmiyle de en büyük temsilcisi, müstakil olarak büyük bir grubun, hem de kolektif manada Türk sanayicilerinin bir temsilcisi, TÜSİAD Başkanı olarak sizi Adana’da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. İnşallah Adana’da bu ziyaretinizde yatırımlarla ilgili yeni kıvılcımlar oluşur, yeni hedefleriniz ortaya çıkar. Ziyaretiniz, Adanamız için de ülkemiz için de hayırlı sonuçlar versin” diye konuştu.

CEYHAN ENERJİ ENDÜSTRİ İHTİSAS BÖLGESİ

Adana’da son dönemde yatırımcı için psikolojik anlamda da çok uygun bir zemin oluştuğunu kayden Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

“Hem Sabancı Grubu için, hem temsil ettiğiniz Türk Sanayicileri ve İşadamları grubu için demokratik platformda, kalkınmanın gereğine inancı tam olan bir yerel yönetim var Adana’da. Sayın Valimizle, sanayi, ticaret odaları ve borsamızla, kamu bürokrasisiyle, buna inanmış heyecanlı bir ekip var. Belediyemiz özellikle, yatırımcılara onların ortağı gibi fakat hiç bir şey beklemeden, heyecanla destek vermeye hazır. Türk sanaciyicisinin alternatif yatırım alanları, özellikle 3 dönem belediye başkanlığını yaptığım Ceyhan’da kurulan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi yatırımcıya büyük fırsatlar sunuyor. Enerji açısından dünyanın en büyük transit geçiş hatlarından bir tanesi. Irak’tan, Kerkük’ten, Bakü’den gelen hatlar Ceyhan’da buluşuyor. Türkiye’nin kendi içinden gelen hat oradan geçiyor. Başka projeler de var. Sabancı Grubu başta olmak üzere Türk sanayicilerini bu bölgemizde, Adana’da, Çukurova’da görmek istiyoruz.”

ULAŞIM İÇİN TAM BİR OPERASYON MERKEZİ

Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çukurova’da şu anda Osmaniye, Hatay, Adana, Mersin’de işbirliği yapmaya kararlı belediye başkanlarımız, iş adamlarımız, sanayicilerimiz ve yöneticilerimiz var. İstanbul-İzmit hattında yüksek yoğunluk mevcut. Adana ulaşım açısından da tam bir operasyon merkezi. Marmara Bölgesi’nde, Kocaeli ya da Bursa’da yatırımı olanlar için söylüyorum ben bunu. İstanbul’dan Adana’ya ulaşmak, Bursa ve Kocaeli’ye ulaşmaktan daha kolay. Oralarda hava ulaşımını kullanamıyorsunuz, İstanbul’la aradaki mesafeden dolayı ama Adana’ya, Çukurova’nın her yanına, karayolunu da koyarsanız 1 buçuk saatte ulaşırsınız. İştiraklerinin hepsine ulaşabilme arzusu vardır patronların. Yatırım imkanları, hem de o yatırımı yaptıktan sonra, iştirakçilerin orayı sevk ve idare noktasında arzu ettikleri optimal değerlerin olduğu bir yer Adana.”

"ADANA’DA NE GİBİ YENİ YATIRIMLAR YAPABİLİRİZ"

Sabancı Holding’in, şirketlerin bölgede ciddi yatırımları bulunduğu söyleyen Haluk Dinçer de, “Adana’da; enerji, sanayi ve hizmet sektörlerinde perakendede, sigortada yatırımlarımız var. Ciddi şekilde istihdam yaratıyoruz. Hem iş fırsatlarını değerlendirmek, hem mevcut işlerimizi yerinde görmek, hem de Sayın Başkan Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etmek amacıyla buradayız. İnşallah daha çok yatırım yaparız Adana’ya, neden olmasın? O anlamda da geldik bakalım. Burada çok büyük bir otelimiz var. Onu ziyaret edeceğiz Nedim Bey’le. Başka neler yapabileceğimize bakacağız. Kendi perakende şirketlerimizle ilgili bakacağız. Enerjide zaten çok büyüğüz. İnşallah daha fazla katkımız olur Adana ekonomisine, istihdamına. Enerjide çok yatırım yaptık Adana’da. Sanayide genel olarak Türkiye’de bir gerileme oldu. İnşallah bu değişim ve dönüşüm programlarıyla Türkiye’nin genelinde, tabii Adana spesifik lokasyon olarak çok önemli Ortadoğu’ya yakınlığıyla” dedi.