Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konut ve ticaret alanı olarak belirlenen Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın yeri için açılan karşı davada, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesini desteklediğini, kamuoyunun da stadın yıkılmasını istemediğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı üçüncü oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Gündemin ilk maddesindeki Kent Konseyi raporuna göre, konut alanı ve AVM yapılacak olması nedeniyle mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın olduğu gibi korunması görüşüldü. Başkan Hüseyin Sözlü, stadyumun yıkılmasını kamuoyunun istemediğini, kendisinin de bunu desteklediğini belirterek diğer parti gruplarını fikir birliğine davet etti.

"HASSASİYETLERİMİZİ ÖNE KOYARAK HALLETMELİYİZ"

Hüseyin Sözlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Partili meclis üyelesi arkadaşlarımıza, kanaat önderlerine, stadyumun, toplumsal hafızanın bir sembolü olarak yerinde kalması gerektiği noktasındaki hassasiyetleri iletirsek Adana’da gereksiz gerilimlere fırsat tanımamış oluruz. Halkın nabzını tutarak ortak paydada karar almak durumundayız."

Siyasi bir çekişme oluşturulmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Sözlü, "Birçok konuda siyasi farklılıklar olur ama Gezi eylemleri oldu, Soma’da santral yapımı falan var. Türkiye’de bu zemin bulduğu zaman, bir kıvılcımdan büyük yangınlar çıkabilir. Bunu siyasi mücadelenin, birinin kar edeceği, birinin zarar edeceği şekilde değil de, toplumsal barışımızı zedelemek noktasında hassasiyetlerimizi öne koyarak halletmeliyiz" dedi.

"İNSAN HAYATININ TEHLİKEYE DÜŞTÜĞÜ ŞEYLER OLUYOR"

Siyasi yarışın bedelinin ağır olacak noktalara taşınmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

"Hatırlarsanız Gezi eylemlerinde bir polisimiz alt geçidin çukuruna düştü. Sözüm maksadını aşmasın, küçücük şeylerden kontrol edemediğimiz şeyler oluyor ve biz buna vesile olmak istemeyiz. Siz de istemezsiniz, diğer arkadaşlar da istemez. Yeni bir düzenlemeyle kararlı bir gidişat noktasında çekişmeye zemin oluşturmadan, bunu AK Parti’den, başka farklı grupların görüşü olarak değil de AK Parti’nin de hep beraber mutabık kalarak bir görüş bildirebilirsek doğru ve sağlıklı kararlar çıkarabileceğimize inanıyorum. Belki siyasi manada birileri bu işten kazançlı çıkar ama insanların hayatının tehlikeye düştüğü şeyler Türkiye’de oluyor. Küçücük eylemlerde, bayramdan sonra HDP’nin genel başkanının bir talimatıyla Türkiye yandı kavruldu. 40’a yakın adam öldü. Bundan kimin karı var? Küçücük kıvılcımlardan toplumsal manada sokağı kontrol etmek zorlaşıyor. Biz de Adana’yı huzur, barış ikliminin merkezi yapma iddiasındaysak, toplumu temsil eden burada bir meclis varsa, önemli olan nihayetinde buradaki mutabakattır."

Konuşmaların ardından karar, oy çokluğuyla kabul edildi.