Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Veteriner Hekimleri Odası Birliği üyelerinin işletmelerinde bulunan ineklere suni tohumlama uygulaması yapmak üzere protokol imzalandı.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan Suni Tohumlama Uygulaması protokolünün imzalanmasına İl Müdürü Hamit Aygül, Adana Veteriner Hekimleri Odası adına oda başkanı Veteriner Hekim Nihat Köse, Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adına ise Birlik Başkanı Yaşar Kahya katıldı.

Adana İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Adana Veteriner Hekimleri Odası arasında imzalanan bu protokol ile Adana ili genelinde faaliyet gösteren serbest veteriner klinikleri artık birlik asıl ve aday üyelerinin işletmelerinde bulunan ineklerine de suni tohumlama hizmeti sunacaklar. Suni tohumlama için birlik Gentürk spermalarını ücretsiz olarak verecek olup, uygulama ücreti olarak 45 bin TL alınacak. İsteyen üreticiler uygulama ücretini desteklemelerden kesilmesine muvafakat ederek ödeme yapabilecekler.

İl Müdürü Hamit Aygül, Adana’da ki mevcut sığırların tohumlanmasını temin etmek, yaygınlaştırmak, hayvancılığa ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yapılan protokolün tüm yetiştiricilere hayırlı olmasını diledi.