AK Parti Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Necim Tantik, Yüreğir’de yapılan hizmetleri ve Mahmut Çelikcan’la değişen belediyecilik anlayışını anlattı.

Necim Tantik, açıklamasında belediyeciliğin yalnızca yol ve kaldırım yapmak, su şebekesi ve kanalizasyon döşemek, çöp almaktan ibaret olmadığının altını çizdi. Hz. Ömer’in “Fırat’ın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı Ömer’den sorulur” dediği gibi, Mahmut Çelikcan’ın da "Yüreğir’de evinde tencere kaynamayan ev kalmamalı" dediğini ifade etti. Tantik, “Dünyanın ve toplumların gidişatı, toplumsal bir kurum olan belediyelerin önemini artırmıştır. Bugün çağdaş bir belediyenin görevi eskiden olduğu gibi yol ve kaldırım yapmak su şebekesi ve kanalizasyon döşemek, çöp almak, şehrin fiziki yapısını iyileştirmekten ibaret değildir. Bütün bu hizmetleri dört dörtlük yapmış olmasına rağmen, bir belediye bugünkü ortamda “sosyal belediyecilik” anlayışına sırt dönüyorsa yerel hizmetleri layığı ile yerine getirmiyor demektir. Kentsel dönüşümü, ilk yerinde ve gerçek kentsel dönüşümle başlatmış olması da bir Mahmut Çelikcan farkı olarak göze çarpmaktadır" dedi.

"BAZILARININ HAYAL EDEMEDİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Mahmut Çelikcan’la birlikte belediyeciliğin sosyal boyut kazandığına vurgu yapan Tantik, şöyle devam etti:

“Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan döneminde, Yüreğir ‘e “Sosyal Belediyecilik” anlayışı yerleşmiştir. Bundan sonra yerel yönetimin başına kim gelirse gelsin, bu konuda geriye gidiş olmayacaktır. Bu konuyu dikkate almayan başkanlar o makamda kalamazlar. Son beş yıllık dönemde “Sosyal Belediyecilik” adına söylenecek çok söz, verilecek çok örnek vardır. Yüreğirliler olarak hepimiz biliyoruz ki sayın başkan sokak, sokak bir dizi iyileştirme ve düzenleme yapmıştır. Özürlü yurttaşlarımızın durumu, herkes tarafından bilinmektedir. Her geçen gün zorlaşan hayat şartları onlar için daha ayrı bir çile demektir. Başkan Çelikcan’ın yaptığı en hayırlı sosyal işlerden biri de, bu yurttaşlarımıza yardım elini uzatmış olmasıdır. Yüreğir’deki engelliler için iyileştirme merkezi açmıştır ve açmaya da devam edecektir. Bu insani açıdan fevkalade önemli ve değerli bir hizmettir. Diğer taraftan kültür evlerinin, taziye evlerinin açılarak hizmete sunulması “Yüreğir’e bir melek, aramıza hoş geldin bebek” projesiyle Yüreğir ilçe sınırları içinde doğan yaklaşık 12 bin bebeği evinde ziyaret ederek aileye “hayırlı olsun” dileklerinin iletilmesi, bir hediye paketi sunulması, bu dönemde görülen sosyal yeniliklerden ve hizmetlerdendir.

Yüreğir’deki fakir-fukaranın, garip- gurebanın halinin hatırının sorulması ve zaruri ihtiyaçlarının karşılanması, belediye personelinden başlayarak insanların kişiliklerine değer verilmesi, şehit ailelerinin ziyaret edilmesi ve Ramazan ayında her akşam bir mahallede iftar yemeği verilmesi, yine belediye personelinin ailelerinin iftar yemeğinde buluşturulması ve personelin hizmete motive edilmesi alkışlanacak sosyal hizmetlerdendir. Bu örneklerin sayısını artırmak mümkündür.

Bu yapılanlar bizim kaybetmeye başladığımız değerlerdir. Belediye hizmetini bina yapmak zannedenler, yine “Başkan ne yaptı, hangi eseri var, gösterin,” diyeceklerdir. İlçemizin fiziki eksiklikleri varsa tamamlanır. Binalarımız, yolumuz, pazarımız, parkımız yoksa yapılır ki kapalı semt pazarı yapıldı ve yapılacaktır fakat yukarıda örneklerini verdiğimiz insani değerlerimiz kaybolursa; onları bir daha yerine koymamız, yeniden kazanmamız mümkün değildir.”