Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantılarına “Hekimlik: Sanatla Mühendislik Arasında" konulu konferansla devam edildi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının başkanlığını Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kocabaş yaptı.

"Hekimlik: Sanatla Mühendislik Arasında" başlıklı konuşmayı yapan Yazar-Çevirmen Tanıl Bora hekimlik ve sanatkarlık arasındaki bağlantıyı anlatarak öğrencilerin farklı bir perspektiften bakmalarını sağladı. Birçok şairin hekimlik ve tıp ile olan yakınlığından söz eden Bora, şairlerin bir nevi “Tıp Polisi” gibi olduklarını söyledi. Gerçek hekimin verdiği hizmetin bedelinin ödenemeyeceğini belirten Tanıl Bora,“Hekim bilgi ve teknolojinin yanında sezgisi, şefkati ile şifa verir ve bu özel durum bir şifa sanatıdır” dedi.

Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı toplantı sonunda soru ve cevaplarla konuyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Tanıl Bora’ya katılımlarından dolayı verilen teşekkür belgesiyle konferans sona erdi.