Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Barış ve İsmetpaşa mahallelerinde yaptırılan Seyhan Kıyıkent Evleri’nin hak sahiplerine ay sonunda teslim edileceğini söyledi.

Önceki dönemden sözleşmesi yapılan Seyhan Kıyıkent TOKİ Konutlarının geçtiğimiz yıl Ekim ayında teslim edilmesi gerekirken henüz teslim edilmemişti. Bunun üzerine konutların hak sahiplerine teslim edilmesi için harekete geçen Başkan Karalar, istediği sonucu aldı. TOKİ yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu konutların Kasım 2014 sonuna kadar, en geç Aralık ayının ilk haftası teslim edileceğinin sözünü alan Başkan Karalar , Kıyıkent TOKİ Konutlarının önünde hak sahiplerine müjdeyi verdi.

Seyhan Kıyıkent TOKİ Konutlarının önünde hak sahipleriyle buluşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, görevinin Seyhan’a Seyhanlıya hizmet etmek olduğunu söyledi. Karalar, "Benim görevim Seyhan’a, Seyhanlıya hizmet etmek, sorunları çözmektir. Makamıma oturduğum gün vatandaşlarıma verdiğim sözler var. Bu sözlerin başında hiçbir şekilde oy hesabı yapmadan, oy kaygısı yaşamadan vatandaşlarıma hizmet edeceğim sözü gelir. Yetki alanıma giren her tür sorunu çözmek zaten öncelikli görevim. Ancak yetkilerimizi aşan konularda yetkili makamlarla görüşerek sorunların takipçisi olacağımın sözünü de vermiştim. İşte bugün burada Kıyıkent Konutları sakinlerinin yaşadığı sorun böyle bir durum. Bizimle hiçbir ilgisi olmayan, yetki alanımız dışında bulunan, benden önceki belediye başkanı tarafından anlaşmaları yapılan, sözleşmeleri imzalanan Kıyıkent Konutları teslim süresi geçmiş olmasına rağmen, vatandaşlarımıza teslim edilmemiş.

Üstelikte hiçbir borcu kalmayan hak sahiplerinden 2 bin 368 Lira komisyon ücreti istenmesine seyirci kalamazdım. Yetkililerle yaptığım yoğun görüşmeler sonrasında, konuya iyi niyet ile yaklaşmasıyla sorunu çözdük. Konutlarınız en geç Aralık ayının ikinci haftasına teslim edilmiş olacak; üstelik de borcu olmayanlardan komisyon alınmayacak evleriniz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bir vatandaşın, "Ya teslim etmezlerse?" diye sorması üzerine Başkan Karalar yetkililerin söz verdiğini ve aldıkları sözün takipçisi olacaklarını söyledi. Karalar, "Bize konutların verileceği sözünü verdiler. Tutmazlarsa tüm yerel ve ulusal basınla birlikte yanımıza avukatlarımızı da alarak gelir burada yine sizin yanınızda basın açıklaması yaparım" dedi.