Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Topaktaş Mahallesi, ilçeden ayrılıp Çukurova ilçesine bağlanmak istedi. Topaktaş Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım, Karaisalı Beledide Meclisi’nde ikna edilince karar 2 tepsi tatlı ile kutlandı.

Saadettin Aslan başkanlığında toplanan Karaisalı Belediye Meclisi’nde gündeminde bulunan Topaktaş Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım’ın Karaisalı İlçesinden ayrılıp, Çukurova ilçesine bağlanmak istediği dilekçeli talebi okundu. Teklif hakkında söz isteyen olup, olmadığı soruldu. Üyelerden Abdullah Sakarya söz aldı. İlgili dilekçenin İmar Bayındırlık ile Orman ve Mahalle Komisyonu başkanlığında müşterek komisyonda görüşülmesini teklif etti. Teklif oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde teklifin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

MUHTAR İKNA EDİLDİ

Ancak toplantıya katılan Topaktaş Muhtarı Tamer Yıldırım ile yapılan görüşmelerden sonra Muhtar Yıldırım, teklifini geri çektiğini açıkladı. Yıldırım’ın teklifinin geri çekmesi hususunda başta Belediye Başkanı Saadettin Aslan olmak üzere İlyas Karabulut, A.Celil Sak, Mustafa Ekici ve Cumali Işıl ile Rifat Köroğlu’nu etkili oldu. Yıldırım, meclise yeni bir dilekçe yazarak, konunun komisyondan geri çevrilmesini talep edeceğini açıkladı.

Konu tatlıya bağlanınca Belediye Meclis Üyesi İlyas Karabulut, Tatlıcı Köse’den 2 tepsi tatlı getirterek, Tamer Yıldırım’ı son kararından dolayı kutladılar.