Adana Valisi Mustafa Büyük, müzelerle toplumun buluşamadığını, sadece antik dönemlere ait çeşitli materyallerle Müze Kompleksi’nin cazibe bulma şansının olmayacağını belirterek komplekste kültür-sanat faaliyetlerinin de yerine getirileceği toplantı salonları, sinemalar, kafetarya, alışveriş, hediyelik eşya dükkanlarının da bulunacağı bir yaşam merkezi olacağını söyledi. Vali Büyük, "Geçmiş anlayışlardaki müzecilikten daha farklı bir müzeciliğin gerçekleştirildiği bir müzeyi göreceğiz hep beraberce" dedi.

VALİ PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

Vali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve beraberindeki heyetle birlikte, Milli Mensucat Fabrikası’nın yerine yapılan ve inşaat aşamasında olan Müze Kompleksi’ni, restorasyon aşamasında olan ve sanat galerisine dönüştürülecek Etnoğrafya Müzesi’ni, Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği Şakirpaşa Konağı’nı, Geleneksel El Sanatları Satış Merkezi ile Turizm Danışma Ofisi’nde incelemelerde bulundu.

"TOPLUM MÜZEYLE BULUŞAMIYOR"

İlk etabı 44 bin metrekare kapalı alana sahip Müze Kompleksi’nin 2 etapta tamamlanacağını belirten Vali Büyük, projenin sadece Adana için değil, Türkiye için önemli olduğuna vurgu yaptı. Bünyesinde arkeoloji, mozaik, etnografya, tarım, sanayi müzelerini barındıran kompleksin ilk çağlardan günümüze kadar gelen her dönemden eserlerin teşhir edileceğini belirten Vali Büyük, müzelerle toplumun buluşamadığını ve sadece antik dönemlere ait çeşitli materyallerle Müze Kompleksi’nin cazibe bulma şansının olmayacağını vurguladı.

"CİDDİ HAREKETLİLİK GETİRECEK"

Aynı zamanda kültür sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü, çeşitli toplantıların yapıldığı, sinema, kafeterya, alışveriş, hediyelik eşya dükkanları gibi alanların da komplekste yer alacağını söyleyen Vali Büyük, projenin tamamlandığında Türkiye’ye ciddi bir hareketlilik getireceğini ifade etti. Büyük, "Geçmiş anlayışlardaki müzecilikten biraz daha farklı bir müzeciliğin gerçekleştirildiği bir müzeyi göreceğiz hep beraberce" diye konuştu.